Dobrovoľníčky z organizácie na pomoc migrantom dostali podmienečný trest

NETKY.SK • 4 Marec 2019, 16:16 • 2 min
Dobrovoľníčky z organizácie na pomoc migrantom dostali podmienečný trest

PHOENIX - Americký federálny sudca odsúdil minulý piatok štyri ženy na 15 mesiacov podmienečne, a každej z nich udelil pokutu 250 dolárov (takmer 220 eur) po tom, ako ich obvinili z toho, že pre migrantov prekračujúcich hranice medzi USA a Mexikom nechávali na hraniciach nádoby s vodou a konzervy s fazuľou. Informácie priniesla v pondelok spravodajská stanica ABC News.

slovakia

left justify in out

Štvoricu žien - Natalie Hoffmanovú, Oona Holcombovú, Madeline Huseovú a Zaachilu Orozco-McCormickovú, uznali v januári za vinné z nepovoleného šoférovania vozidla v chránenej oblasti Cabeza Prieta National Wildlife Refuge v juhozápadnej Arizone. Usvedčili ich aj z nelegálneho vstupu do tejto oblasti.

 

"Kríza na hraniciach v tejto krajine je otázkou života a smrti," uviedla Huseová po vyhlásení rozsudku vo vyhlásení organizácie No More Deaths (Už žiadne ďalšie úmrtia), ktorá zachraňuje životy migrantov snažiacich sa nelegálne prekročiť hranice medzi USA a Mexikom.

 

 

"Dejiny nebudú priaznivé k tým, ktorí stoja na zlej strane. Naša pohraničná polícia aj naďalej vytláča ľudí do odľahlých a nebezpečných častí púšte," dodala.

 

Odsúdené ženy pracovali pre organizáciu No More Deaths ako dobrovoľníčky. Americký prezident Donald Trump vyhlásil 15. februára stav núdze na americko-mexickej hranici, čím si chce zaistiť dostatok financií na výstavbu pohraničného múru, ktorá patrila k jeho hlavným predvolebným sľubom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona