Tento basketbalista si zahrá už svoje šieste finále NBA v rade

NETKY.SK • 30 September 2020, 15:52 • 2 min
Tento basketbalista si zahrá už svoje šieste finále NBA v rade

Šport dokáže písať niekedy veľmi krásne príbehy. Ako to už býva raz ste hore, potom dole. Od svojho príchodu medzi profesionálov je na vás vyvíjaný úplne iný tlak, aký ste zažívali ešte v mládežníckych súťažiach. Platí to pre akýkoľvek druh športu.

slovakia

left justify in out

Lakers to dokázali

Finále NBA pre sezónu 2019/2020 odohrajú proti sebe najlepšie mužstvá zo západu a východu USA. Ešte pred samotným začiatkom sezóny sa predpokladalo, že Los Angeles Lakers bude zrejme reprezentovať Západ. Lakers majú vo svojom kádri najlepšieho hráča súčasnosti LeBrona Jamesa, pred sezónou ešte navyše do tímu priviedli Anthonyho Davisa, Daniela Greena či Rajona Ronda, teda hráčov ktorí mužstvo ešte viac posilnili. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Los Angeles Lakers (@lakers),

 

Navyše v auguste tohto roku po páde helikoptéry zahynula legenda LA Lakers Kobe Bryant a LeBron všade kde mohol odkazoval, že túto sezónu jednoducho musia vyhrať a bude to pre Kobeho. Tím hviezd, konzistencia počas celej sezóny a silný odkaz pre Kobeho ich napokon do finále aj dostali.

 

Súvisiaci článok: Legendárny basketbalista Kobe Bryant opustil navždy náš svet

 

Svet sa lúči s Kobem, pred halou Staples Center sa zapaľovali sviečky

 

Miami je veľkým prekvapením 

Na východe sa situácia vyvinula diametrálne odlišne. Do finále sa dostal tím, ktorý v playoff nastúpil z piateho miesta. Miami Heat bojovalo v každom kole proti vyššie nasadenému mužstvu, a dokázalo ho nakoniec aj vyradiť. Pacers, Bucks ako kandidáta na titul a vo finále konferencie aj Boston Celtics. Žiadna séria sa pritom nehrala na maximálny počet sedem zápasov. Nikto v playoff nedokázal zobrať Miami viac ako 2 zápasy. Je to podmienené viacerými hráčmi v mužstve, avšak jedno by sme vypichli.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Miami HEAT (@miamiheat),

 

Klobúk dole na Slam Dunk Conteste

Začiatkom februára prišiel v rámci výmeny viacerých hráčov do Miami Andre Iguodala. Staršie ročníky si tohto basketbalistu pamätajú možno ešte z čias jeho pôsobenia vo Philadeiphii 76ers, kde práve Allen "The Answer" Iverson, učil tohto mlaďasa prvé profesionálne vnímanie hry. Vo Philadeiphii sa stal z Iguodalu hráč svetovej triedy. V roku 2006 sa dokonca zúčastnil aj Slam Dunk Contestu, a predviedol v ňom neuveriteľné kúsky.

 

 

Z chladného Denveru na kalifornské pobrežie 

76ers si ho ale neudržali, pretože v sezóne 2012/2013 sa stal Andre súčasťou výmeny hviezdnych hráčov medzi tromi mužstvami. Ocitol sa nakoniec v Denveri Nuggets, no hneď ďalšiu sezónu s sťahoval do Golden State Warriors, do tímu, ktorý bol v prestavbe a čakali sa od neho do budúcna veľké veci. Andre mal pôsobiť v tíme ako skúsený hráč a dirigent obrany. A práve tu sa začal profilovať na ešte väčšieho hráča. Už vo svojej prvej sezóne sa dostal do prvého obranného All Star tímu.

 

Najlepší hráč playoff naskakoval z lavičky

Ďalšie tri roky patrili na západe rozhodne Golden State Warriors. Sezónu 2015/2016 ukončil Iguodala ako MVP playoff. V hre bol nasadzovaný hlavne aby bránil hviezdu LeBrona Jamesa z Clevelandu Cavaliers. Stal sa prvým držiteľom ocenenia MVP playoff, ktorý nenastúpil v základnej zostave za svoj tím na začiatku sezóny. Takisto to bol prvý MVP, ktorý nezačal v playoff ani jeden zápas v základnej zostave. No keďže svojou obrannou vygumoval LeBrona Jamesa, právom si toto ocenenie zaslúžil.

 

img

 

Trojročná séria

Proti LeBronovi a Cavs sa stretli Warriors aj v nasledujúcich dvoch sezónach. V roku 2016 boli šampiónmi Cleveland Cavaliers, o rok neskôr opäť Warriors. V 2018 západ opäť reprezentovalo Golden State Warriors, avšak vo finále prehralo podobne ako v sezóne 2015/2016, tentoraz proti Raptors z Toronta.

 

Koniec jednej éry

Každá rozprávka sa raz končí, a tak sa na chvíľu kvôli odchodom a zraneniam kľúčových hráčov stalo z Warriors najhoršie mužstvo celej NBA. Andre však už jeho súčasťou nebol. Sezónu 2019/2020 začal ako hráč Memphisu, no vo februári prišiel jeho prestup do Miami. Vtedy by si nikto okrem skalných fanúšikov Heat nepomyslel, že Iguodala sa opäť prebojuje do finále NBA. Stalo sa to však opäť.

 

img

 

Opäť finále NBA

Od sezóny 2014/2015 hral Andre Iguodala každým rokom finále playoff NBA. Tentokrát to bude už jeho šieste v rade. Podobný kúsok sa v novodobej histórii ligy nepodaril ešte nikomu. Zaujímavé je aj to, že sa opäť stretne na palubovke s LeBronom Jamesom. Skúsený tréner Miami Eric Spoulstra ho zrejme podľa všetkých predpokladov nasadí práve na bránenie tejto najväčšej hviezdy Lakers.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Miami HEAT (@miamiheat),

 

Pokiaľ by potom Heat dokázali vyhrať aj vo finále nad hviezdami nabitom Lakers, čo je celkom možné, pretože "Iggy" už niekoľkokrát dokázal, že proti LeBronovi to vie, môžu sa postarať o jednu z najväčších senzácii v NBA za posledné desaťročia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies