Do ulíc Sofie opäť vyšli demomonštranti požadujúci demisiu vlády

NETKY.SK • 5 September 2013, 08:21 • 2 min
Do ulíc Sofie opäť vyšli demomonštranti požadujúci demisiu vlády

SOFIA - Do ulíc bulharského hlavného mesta dnes opäť vyšli demonštranti, ktorí požadujú odstúpenie vlády ovládanej socialistami. Nespokojní občania sa znovu zišli v deň, keď po letnej prestávke prvý raz zasadal bulharský parlament.

slovakia

left justify in out

Na dnešnom protivládnom zhromaždení sa zúčastnilo približne tisíc demonštrantov. Pred parlamentom došlo k stretom protestujúcich s políciou, ktorá následne zatkla šesť osôb, informovala agentúra DPA. Rozhnevané davy vychádzajú do ulíc bulharskej metropoly od 14. júna. Na protestných akciách požadujú odstúpenie vlády, ktorú považujú za skorumpovanú a ovládanú oligarchami.

Na vlastnom zhromaždení sa zišli aj aktivisti vládnej socialistickej strany, aby vyjadrili podporu predsedovi vlády Plamenovi Orešarskemu. Súčasná vládna koalícia vznikla po predčasných voľbách a vytvorila ju Bulharská socialistická strana spolu so stranou etnických Turkov. Výzvu na odstúpenie adresoval vláde vo svojom parlamentnom vystúpení aj bývalý konzervatívny premiér Bojko Borisov. "Podajte demisiu, aby sa mohli konať voľby, nech sa ľudia upokoja," povedal Borisov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies