Do najlepšej zostavy tímov NHL za poslednú dekádu sa dostali traja Slováci

NETKY.SK • 21 Apríl 2020, 18:11 • 2 min
Do najlepšej zostavy tímov NHL za poslednú dekádu sa dostali traja Slováci

Počnúc sezónou 2010/2011 sa až traja slovenskí hokejisti dostali do výberu najlepších hokejistov NHL tímov v ktorých pôsobili. Každé jedno mužstvo si zrekapitulovalo svoje pôsobenie v NHl za poslednú dekádu a vybralo za týchto desať rokov tých najlepších, ktorí obliekali ich dresy.

slovakia

left justify in out

Dlhodobá produktivita

Najlepšiu päťku hráčov každého z 31 účastníkov NHL zostavil Travis Yost z televízie TSN. Pri zostavení jednotlivých All-star výberov chýbajú brankári, počítalo sa len s obrancami a útočníkmi. Pri rozhodovaní bola dôležitá tzv. udržateľná produktivita, čiže hokejisti s vysokou produktivitou počas dlhšieho časového obdobia v rovnakom mužstve. 

 

img

 

Mike Ribeiro chýba 

"Ak mal hráč výnimočné obdobie v jednom tíme a ďalšie už nepridal, do výberu sa nedostal. Takým príkladom je Mike Ribeiro, ktorý vo svojej jedinej sezóne vo Washingtone mal priemer viac ako jeden bod na zápas," vysvetľuje TSN. Navyše tento hráč odohral skvelé sezóny aj za Montreál, Dallas, Arizonu či Nashville.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sarah (@pensfan4lfe),

 

Marián Hossa - Chicago Blackhawks
Slovenský útočník bol spolu s Jonathanom Toewsom a Patrickom Kanom ťahúňom tímu Chicaga, ktorý v rokoch 2010, 2013 a 2015 vybojoval Stanleyho pohár. Toto smrtiace útočné trio dopĺňajú vo výbere obrancovia Duncan Keith a Nicklas Hjalmarsson. Niektorí by možno vedľa Keitha videli radšej jeho dlhoročného parťáka z obrany Brenta Seabrooka. Chvíľu sa uvažovalo aj o útočníkovi Patrickovi Sharpovi, lenže ten prestúpil do Dallasu v období najväčšej slávy Hawks. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa NHL hockey news (@nhlessentials),

 

Zdeno Chára - Boston Bruins 
V Bostone zasa vo výbere nemôžu popri Chárovi chýbať dlhodobo najlepší dvaja útočníci a tiež víťazi Stanleyho pohára 2011 Patrice Bergeron a Brad Marchand. K nim zostavovateľ pridal Čecha Davida Krejčího. Aj na tomto príklade Travis Yost ukázal, že dal prednosť dlhodobo stabilnému skvelému hráčovi pred súčasným lídrom poradia strelcov Davidom Pastrňákom, ktorý zatiaľ odohral v drese Bruins "iba" štyri úspešné sezóny. V obrane sa po boku Cháru objavil Torey Krug.

 

 

Andrej Sekera - Buffalo Sabres
Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie si vybojoval miesto v najlepšej päťke Buffala, kde odohral v sledovanom období tri skvelé sezóny. Spolu so Sekerom sa vo výbere ocitol nemecký obranca Christian Ehrhoff a tiež útočné trio Jack Eichel, Jason Pominville a Sam Reinhart.

 

img

 

Medzi Slovákmi chýba Marián Gáborík, ktorý patril medzi najväčšie hviezdy Wild, lenže to bolo ešte pred rokom 2010.

 

"Len" štyria Česi
Z množstva kvalitných českých hráčov sa do najlepších zostáv okrem spomenutého Krejčího z Bostonu zmestili už len traja - Ondřej Palát v Tampe Bay, Jakub Voráček vo Philadelphii a Zbyněk Michálek v Arizone.

 

 

Najväčšie hviezdy svojich tímov
Vo výberoch jednotlivých tímov nechýbajú ich dlhodobo najväčšie hviezdy. To platí o hráčoch Pittsburghu Sidneym Crosby a Jevgenijovi Malkinovi, Alexandrovi Ovečkinovi z Washingtonu, Joevi Thortonovi zo San Jose či najmladšom kapitánovi v profilige Connorovi McDavidovi z Edmontonu. 

 

img

 

Poslední víťazi Stanley cupu

V St. Louis Blues je najlepšou päťkou súčasná zostava mužstva (Vladimír Tarasenko, Colton Parayko, Alex Pietrangelo, Jaden Schwartz a Alexander Steen). Ako pre posledného držiteľa Stanleyho pohára je to pochopiteľné. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa St. Louis Blues (@stlouisblues),

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies