Forza Horizon 5 prináša nové zmeny v prístupnosti a 11. november je dátum herných noviniek

NETKY.SK • 14 November 2021, 18:00 • 2 min
Forza Horizon 5 prináša nové zmeny v prístupnosti a 11. november je dátum herných noviniek

Forza Horizon 5 s novými prvkami dostupnosti. Nová zmena herných bonusov v hre Marvel's Avengers. Futbalový update sa presúva na nový roh, no tým myslíme na nový rok. Riot hry môžete nájsť na Epic Game Store distribučnej platforme. Preload digitálnej verzie GTA, no na fyzickú verziu si ešte počkáme. Skyrim oslavuje 10 rokov s príchodom novej výročnej edície.

slovakia

left justify in out

Nový a zaujímavý postoj zaujali herní vývojári pretekárskej série Forza Horizon. Spoločnosť Microsoft sa snaží priniesť väčšiu prístupnosť svojich hier pre hráčov, ktorí majú určitú formu znevýhodnenia. Sem patrí napríklad nastavenie text-to-speech v samotnej hre alebo špeciálne navrhnutý Xbox Adaptive Controller, ktorý je určený pre ľudí so zdravotným postihnutým s limitujúcim pohybom. Ovládač je plne konfigurovateľný a prináša tak jednoduchšie hranie.

 

Forza Horizon 5 bude obsahovať širokú škálu rôznych nastavení pre jednoduchšiu prístupnosť, na zabezpečenie herného zážitku pre hráčov so zdravotným znevýhodnením. Najväčšia zmena prináša nastavenie jednoduchšej hrateľnosti. Zmena hernej obtiažnosti na Tourist napomáha k jednoduchšiemu prispôsobeniu umelej inteligencie voči chybám hráča. Ak sa hráč dostane na posledné miesto, rýchlosť aut riadených AI sa spomalí, aby mal stále k dispozícii možnosť dostať sa na lepšiu pozíciu. V režime pre jedného hráča je nastavenie na spomalenie rýchlosti celej hry, čo hráčom pomôže pri ostrých zatáčacích úsekoch, pripadne plynulé sledovanie jazdnej trasy.

 

K ďalším zmenám patrí široká paleta nastavení v zobrazení kontrastu hry, zmena farieb a vizuálnych prvkov pre hráčov s poruchou farebného videnia. K herným cutscénam, resp. vo video sekvenciách, môžeme nastaviť ASL alebo BSL. Tieto skratky označujú americkú a britskú posunkovú reč pre sluchovo znevýhodnených a nepočujúcich hráčov.

 

Na základe už spomínaných zmien v prístupností môžeme vidieť, že spoločnosti Microsoft a herným vývojárom záleží na dostupnosti herných prvkov a hrateľnosti hier pre čo najväčšiu skupinu hráčov na svete.

 

To však nie je všetko. Čo prináša fanúšikom a novým hráčom Forza Horizon 5? Ďalšie informácie môžete očakávať už čoskoro v našej recenzii.

 

Update: Phil Spencer, riaditeľ divízie Xbox spoločnosti Microsoft, oznámil prostredníctvom sociálnej siete raketový úspech herného titulu. Hru si zahralo už vyše 4,5 milióna hráčov na PC, cloudovým streamom a na herných konzolách. Podľa týchto štatistík ide o najväčší štart hry od Xbox Game Studios.

 

 

 

 

Rýchle herné novinky #4

 

Herní vývojári Marvel's Avengers od Square Enix rušia nákup Hero’s Catalysts a Fragment Extractors herných vylepšení z obchodu. Po spätnej väzbe od hráčov sa rozhodli zatrhnúť možnosti Pay-To-Win mechaniky. Predmety odchádzajú z predaja. No zostávajú v hre ako súčasť odmeny počas hrania. Autori by tak mali zachovať to, čo na začiatku sľúbili, a tým je možnosť zakúpenia kozmetických vylepšení a žiadne zakúpenie výhod v hre.

Zdroj: Twitter

 

Nový update na hru eFootball™ 2022 bol odložený. Update v 1.0.0 mal priniesť nové zmeny už 11. novembra 2021. Po novom si však hráči futbalového herného titulu budú musieť počkať až na nový rok. Nový update by mal priniesť nový herný obsah, nový herný mód a podpory by sa mala dočkať aj mobilová verzia hry. Hra nezostáva dlho  bez zmeny, update s označením 0.9.1 prináša opravy bugov.

Zdroj: Konami

 

Riot Games ohlásil príchod na Epic Games Store. League of Legends a ďalšie herné tituly prichádzajú na EGS, presnejšie však ide o Free-To-Play herné tituly: League of Legends, Teamfight Tactics, Legends of Runeterra a na záver aj taktická FPS hra VALORANT. Do hry Fortnite prichádza nový outfit skin hernej postavy z League of Legends - Arcane Jinx a ďalšie herné predmety. To však nie je všetko. Animovaný seriál Arcane zo sveta League of Legends prichádza na internetové obrazovky streamovacej služby Netflix.

Zdroj: Epic Games

 

Definitívna edícia GTA trilógie spustila preload pre hráčov, ktorí si zakúpili digitálnu verziu hry. Rockstar Games Launcher, Microsoft Store a Nintendo eShop ponúkajú preload hry 5. novembra. PlayStation Store sprístupnil preload hry až 6. novembra. Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition vyšlo v digitálnej forme 11. novembra na všetky dostupné herné platformy. Na fyzickú kópiu hry si však počkáme až do 7. decembra.

Zdroj: Rockstar Games

 

Desať rokov pôsobenia herného titulu The Elder Scrolls V: Skyrim prichádza v novej výročnej edícii. Skyrim Anniversary Edition bude dostupná hráčom 11. novembra. Majitelia Skyrim Special Edition majú k dispozícii výhodne cenový upgrade na Skyrim Anniversary Edition. Hra bude dostupná aj vo fyzickej forme, no k získaniu všetkých výhod výročnej edície budete potrebovať internetové pripojenie.

Zdroj: The Elder Scrolls - Bethesda



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies