Do Hornej Nitry pôjde 12 miliónov eur ako pomoc baníkom

NETKY.SK • 10 November 2020, 20:20 • 2 min
Do Hornej Nitry pôjde 12 miliónov eur ako pomoc baníkom

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak spoločne s predsedom Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslavom Baškom priniesli výbornú správu pre baníkov v hornonitrianskom regióne.

slovakia

left justify in out

Dôjde totiž k poskytnutiu peňazí pre Hornonitrianske bane Prievidza. Takto sa podporí zamestnateľnosť regiónu. Horná Nitra získa takmer 12 miliónov eur.

 

img


Hornonitrianske bane Prievidza totiž dávajú prácu viac ako 2000 ľuďom. „Veľmi ma teší, že aspoň takouto formou môžeme pomôcť s rekvalifikáciou tých ľudí, ktorí v dôsledku utlmovania baníctva na hornej Nitre budú postupne musieť hľadať nové pracovné uplatnenie,“ povedal Milan Krajniak.
 

Myslí si, že je dôležité udržať tu zamestnanosť aj po transformácii regiónu horná Nitra. Prostredníctvom projektu „Podpora zamestnateľnosti v regióne horná Nitra“ rezort podporí systém, ktorý pomôže získať baníkovi iné zamestnanie. Banský priemysel sa totiž postupne dochádza do útlmu.

 

 

Cez nástroje vhodné pre osobnostný rozvoj a s pomocou komunity chcú zabrániť zvýšeniu nezamestnanosti.

"Finančná pomoc pôjde predovšetkým na výdavky zodpovedajúce priemernému platu konkrétnych zamestnancov, ktorí z dôvodu zatvárania baní prídu o zamestnanie. Budú môcť tiež absolvovať rekvalifikačné a vzdelávacie kurzy či študijné programy. Aj toto môže prispieť k tomu, aby si našli novú prácu. „Počas celých 6 mesiacov rekvalifikácie budú baníci plnohodnotnými zamestnancami Hornonitrianskych baní a budú platení z tohto projektu,“ dodal Jaroslav Baška.

 

img

 

"Peniaze budú slúžiť na rekvalifikáciu a prechod do nového zamestnania presne podľa pracovno-osobnostného profilu každého zamestnanca," napísal Krajniak na sociálnej sieti po podpise dohody v Prievidzi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies