Trnavskú strednú školu trápi tento týždeň epidémia

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 11:45 • 2 min
Trnavskú strednú školu trápi tento týždeň epidémia

TRNAVA - Na Strednej priemyselnej škole v Trnave robí študentom problémy vírus, ktorý sa prejavuje žalúdočnými problémami. Už štyroch museli hospitalizovať v trnavskej nemocnici. Vedenie školy sa teda rozhodlo podniknúť radikálne kroky a na zvyšok týždňa prerušilo vyučovanie.

slovakia

left justify in out

Počas dnešného dňa sa riaditeľ školy Ľudovít Šimun rozhodol celej škole, ktorú navštevuje 635 žiakov, poskytnúť v takejto situácii do zvyšku týždňa voľno. zdravotnícky personál predpokladá, že štyri dni by mali stačiť na to, aby sa víus už ďalej nešíril.

 

img

 

Podľa vyhlásenia riaditeľa Šimuna sa epidémia šíri od začiatku tohto týždňa v jednej triede, ktorú v súčasnej dobe navštevuje 31 žiakov, z toho je 19 chorých. Vírus sa postupne za pár dní rozšíil po celej škole. Ochoreli najmä študenti a z pedagogického zboru štyria učitelia. Škola si na kontrolu podľa pokynov pri možnom výskyte epidémie zavolala Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave.

 

"Po preskúmaní situácie bola vylúčená salmonela, ktorá má podobné príznaky, avšak s horúčkou, ktorá teraz u našich detí prítomná nie je," vyjadril sa riaditeľ školy.

 

V budove školy sa vykonávajú momentálne protiepidemiologické opatrenia. Výsledky nakazených žiakov a učiteľov by mali byť známe už v priebehu dnešného dňa.

 

img

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies