Do britského prístavu dorazil tanker s prvou dávkou skvapalneného zemného plynu z Ruska

NETKY.SK • 29 December 2017, 19:25 • 2 min
Do britského prístavu dorazil tanker s prvou dávkou skvapalneného zemného plynu z Ruska

MOSKVA - Ľadoborec Christophe de Margerie dodal do britského prístavu na ostrove Grain, prvú dávku skvapalneného zemného plynu, z ruského závodu Yamal LNG. Informuje RT.news.

slovakia

left justify in out

"Možem potvrdiť, že Christophe de Margerie ukotvil v terminále LNG o 19:20 miestneho času (22:20 moskovského času) na vykladanie. Loď odíde z prístavu 29. decembra o 18:00 (21:00 moskovského času)," cituje TASS slová Jeannette Unsworth z britskej energetickej spoločnosti National Grid.

 

Spoločnosť odmietla uviesť presný objem dodaného skvapalneného zemného plynu, ale poznamenali, že "to nie je rekordné množstvo"

 

"Ruský náklad bol dodaný do nášho objektu na ostrove Grain a tam ukotvil ľadoborec," dodala Jeannette Unsworth. Taktiež podotkla, že z komerčných dôvodov, nemôže povedať, kde bude odoslaný plyn. 8. decembra , prezident Ruska Vladimir Putin inšpektoval závod Yamal LNG a zúčastnil sa na slávnostnom ceremoniáli nakladania prvého plynového tankera Christophe de Margerie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies