Desiatky bulharských colníkov skončilo vo väzbe, uplatňovali korupčné dohody so špeditérmi na hraniciach

NETKY.SK • 15 Jún 2017, 06:57 • 2 min
Desiatky bulharských colníkov skončilo vo väzbe, uplatňovali korupčné dohody so špeditérmi na hraniciach

SOFIA - Dvadsaťtri bulharských colníkov zadržali pre podozrenie z korupcie. Ako informoval dnes rezort vnútra v Sofii, na najdôležitejšom bulharsko-gréckom hraničnom priechode Kulata sa colníci dohodli so špeditérmi na istých korupčných pravidlách a uplatňovali ich aj v praxi.

slovakia

left justify in out

Nezákonný postup colníkov sa prejavil napríklad v umožňovaní prejazdu nákladným vozidlám s prekročenou hmotnosťou nákladu za poplatok vo výške minimálne 100 leva (v prepočte viac ako 50 eur).

 

To isté platilo aj pre kamióny bez platných diaľničných známok, ktoré mohli bez problémov opustiť bulharské územie. Korupcia na spomínanom hraničnom priechode je podľa vyšetrovateľov preukázaná do marca 2015.

 

Už vlani zadržali desiatky colníkov na bulharsko-tureckých a bulharsko-rumunských hraničných priechodoch. Aj oni čelili podozreniu, že požadovali a prijímali úplatky. Navyše ich obvinili aj z členstva v kriminálnom zoskupení.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies