Boh sa mu postaral o traktor

NETKY.SK • 9 Júl 2020, 7:8 • 2 min
Boh sa mu postaral o traktor

Boh človeka miluje.

slovakia

left justify in out

Široká, vysoká a aj hlboká
Jeho láska je hlboká, presahuje všetko poznanie, ktoré kedy bolo, je a ešte len bude. Je taká vysoká, že na ňu nijaký problém nedosiahne, pri pohľade na ňu sa skrčí v kúte a skloní hlavu. Je taká široká, že zahŕňa celučičký svet, a predsa je aj individuálna, berúca do úvahy jedinečnosť ľudskej bytosti. Keby sa o tom spísalo aj milión piesní, nijaká to nevystihne naozaj úplne. Keby sa o tom popísala hromada kníh, ani v jednej sa nenájde dostačujúce slovo.


Jeho láska dáva slobodnú vôľu, nezotročuje, nenúti, jemne a ticho pozýva. Stará sa o maličkosť, neunikne mu ani pokrivenie jediného vlasu. A, áno, nepovšimnutý nie je ani traktor.

 

img

 

Dar
Je to verejne známa osoba, a tak sa občas pritrafí, že jej ktosi do kancelárie pošle dar. Nie každému rozumie, vie totiž, že darca zvykne dávať aj to, čo má zmysel iba pre neho. Je však vždy vďačná a s použitím múdrosti danej od Boha, nachádza pre akúkoľvek vec miesto.


Jeden dar jej ale prichodil zvláštne, aj ju pobavil, aj dlho premýšľala, aké využitie preň vymyslí. Dostala poukážku v hodnote 85 dolárov a niekoľko centov do opravovne traktorov. Pýtala sa dcéry, či by sa jej nezišla, pátrala a hľadala, ale odpoveďou jej bol len smiech a otázka: „A načo by mi to akože bolo?"

 

img


Tréner
Pravidelne sa stará o zdravie svojho tela. Znamená to, že nielen pozorne vyberá stravu a nápoj, ale aj cvičí a aktívne sa stretáva s trénerom. Výnimkou nebol ani istý pondelok, tréning a najmä ten, kto ho viedol, jej pomáhal pokročiť ďalej na ceste za zdravším životným štýlom.


„Prepáč, ale musím ťa teraz nechať a ísť," povedal jej tréner, „mám si ísť súrne vyzdvihnúť súčiastku v opravovni traktorov."


Okamžite zbystrila pozornosť, pery sa jej roztiahli do širokánskeho úsmevu. „Počkaj sekundu, mám pre teba niečo," vravela a o okamih neskôr mu už podávala poukážku. Tréner sa na ňu zadíval, a keď si prečítal aj presnú sumu, vykríkol: „To je neuveriteľné! Presne toľko stojí tá súčiastka do traktora!"


A ona pozdvihla ruku na znak toho, že sa skláňa pred prozreteľnosťou Boha. Zariadil to, ako inak, absolútne bezchybne.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona