Deschamps a Petkovič kritizovali trávnik v Lille: Je to hanba

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 09:41 • 2 min
Deschamps a Petkovič kritizovali trávnik v Lille: Je to hanba

LILLE - Po nedeľňajšom súboji A-skupiny EURO 2016 medzi futbalistami Francúzska a Švajčiarska (0:0) rezonovala okrem bezgólového výsledku aj téma kvality trávnika. Tréner domácich "Les Bleus" Didier Deschamps rovnako ako jeho náprotivok Vladimir Petkovič podrobili hraciu plochu tvrdej kritike.

slovakia

left justify in out

"Ihrisko bolo lepšie ako to v Marseille, kde sme hrali druhý zápas, no aj tak sme na na ňom trápili. Neviem, kto je zodpovedný za jeho kvalitu, ale sme iba v skupinovej fáze šampionátu a hrať na takomto trávniku nie je dobrá vec," vyslovil sa Deschamps na pozápasovej tlačovej konferencii.

 

Oba tímy nemohli v sobotu na hracej ploche trénovať, lebo usporiadatelia v tom čase začali trávnik ešte iba strihať. Európska futbalová únia (UEFA) sa už predtým vyjadrila, že nie je spokojná s ihriskami v Lille, Marseille a St. Denis. Moderný Stade Pierre Mauroy v Lille má pritom zaťahovaciu strechu, ktorá by mala trávnik ochrániť pred hustým dažďom.

 

S nekvalitným trávnikom sa v nedeľu najviac boril domáci stredopoliar Paul Pogba, ktorý sa ňom niekoľkokrát pošmykol. Je otázne, či sa pod zlý stav ihriska podpísali koncerty, ktoré sa v uplynulých mesiacoch uskutočnili na štadióne. "Najmä v druhom polčase sa na takom povrchu ťažko hralo. Je to hanba, pretože to ovplyvnilo kvalitu stretnutia. To bolo dobré, ale mohlo byť ešte lepšie. Dúfam, že to čím skôr vyriešia," citovala agentúra dpa slová trénera Švajčiarov Vladimira Petkoviča.

 

V Lille by sa mal hrať ešte jeden osemfinálový a štvrťfinálový zápas EURO 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies