O chlapcovi, ktorý uteká pred budúcnosťou a dievčati, ktoré jej beží v ústrety

NETKY.SK • 1 Október 2021, 08:41 • 2 min
O chlapcovi, ktorý uteká pred budúcnosťou a dievčati, ktoré jej beží v ústrety

Možno by chcel odísť, ak by nebolo diagnózy, čo oberá o spomienky, ničí rodiny a násilne berie budúcnosť. Možno by chcela zostať, ak by neexistovala neustále sa jej pripomínajúca ťarcha v podobe nie celkom zdravej lásky.

slovakia

left justify in out

Niekedy sa všetko vyvinie inak. Aj starostlivo vyskladaný plán je bezmocný, keď sa o slovo prihlási život. Spomienky sa bijú s nádejami, obavy s odvahouu, až vznikne príbeh silný a neskutočne skutočný.

 

 

Autorská dvojica v zložení Emily Wibberley a Austin Siegemund-Broka napísala knihu, ktorá má potenciál rozbúšiť srdce komukoľvek bez ohľadu na vek. Nikdy na teba nezabudnem je už sám o sebe nesmierne pútavý názov, ktorý môže v mysli vytvoriť niekoľko verzií toho, čo asi stránky ponúknu. Dohady sú však celkom zbytočné, pretože dávka akéhosi nevystihnuteľného smútku, humoru a naozaj jemnej romantiky, prekvapí aj čitateľa, ktorého schopnosť predvídať by mohla byť vhodná pre prácu detektíva.

 

Prečítajte si: Spisovateľka, ktorá uchvátila milióny čitateľov

 

 

Už má toho dosť
Juniper má už stereotypu dosť. Jej rodičia si dali záležať na tom, aby vytvorili vskutku početnú rodinu, v ktorej sa o pozornosť delí šesť súrodencov. Ona je dobrá sestra, ešte lepšia dcéra, výborná študentka a zodpovedne pomáha aj v reštaurácii, ktorá sa občas javí ako rodinné bremeno.

 

Niežeby nemala najbližších rada, to má, a veľmi. Ale unavuje ju jednostaj spĺňať očakávania iných a chcela by zistiť, kým je. Jej hodnota predsa nemôže spočívať len vo vedomí priezviska, ktoré nosí.

A tak sa vydáva na cestu objavovania. Má to byť týždeň, v rámci ktorého navštívi možno vyhovujúce vysoké školy, oboznámi sa s mestami, príbehmi a ľuďmi. Vie, že je to jej príležitosť, že ju nesmie premárniť a ani sa nesmie nechať zlomiť citovým vydieraním starších príbuzných.

 

img

 

On jednoducho neverí
Fitz by najradšej neopustil dom. Nie, nie je typ chlapca, ktorý sa nedokáže odtrhnúť od matky a bojí sa lietať vo svete plnom prekážok. On len jednoducho neverí, že je to správne. Ako by aj mohlo, keď matka je odsúdená na zabúdanie? Čoskoro sa u nej prejaví Alzheimerova choroba a ona nespozná nikoho, ani vlastný odraz v zrkadle. Pripadá mu zbytočné cestovať a objavovať vysoké školy, keď sa ani na jednu z nich nechystá prihlásiť.

 

Stretnutie
Keď sa stretne dievča, ktoré si pamätá všetko a chlapec, ktorý sa bojí zabudnutia, dopadne to viac než len dobre. Neplánujú spolu tráviť čas, ale akosi sa neustále obchádzajú, ocitajú sa na rovnakých miestach a bojujú s rovnako intenzívnou osamelosťou.

 

Nikdy na teba nezabudnem ukáže, že pamäť je úsek, na ktorom sa spája aj nespojiteľné. Nie je dôležité, či sa spomienka uchová navždy, občas zmizne a viac jej niet. Najdôležitejšie je, že bola, že sme poznali, ľúbili, smiali sme sa a našli sme viac, než sme boli ochotní dúfať.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies