Vypálená raketa v Jemene zabila 17 civilistov

NETKY.SK • 6 Jún 2021, 14:13 • 2 min
Vypálená raketa v Jemene zabila 17 civilistov

SANÁ - Balistická raketa, ktorú vypálili jemenskí šiitskí rebeli húsíovia, zabila v sobotu v meste Marib najmenej 17 ľudí, vrátane 5-ročného dieťaťa.

slovakia

left justify in out

Raketa v meste pod kontrolou vládnych síl zasiahla benzínovú stanicu. Jemenský minister informácií Muammar al-Irjání uviedol, že ďalších najmenej päť ľudí pri útoku utrpelo zranenia.

 

img

 

Všetky obete sú civilisti, dodal minister. Zároveň vyzval Organizáciu Spojených národov a USA, aby útok odsúdili, pričom ho označil za vojnový zločin. Húsíovia sa k útoku hneď nevyjadrili.

 

Povstalci ešte pridávajú 

Jemenská vládna tlačová agentúra SABA uviedla, že povstalci zároveň dronom naloženým výbušninami zničili dve sanitky, ktoré smerovali do oblasti, aby do nemocníc previezli zranených.

 

Konflikt 

Iránom podporovaní húsíovia sa mesto Marib snažia obsadiť už od februára, aby získali úplnú kontrolu nad severnou časťou Jemenu. Nedosiahli však nijaký významný pokrok a utrpeli veľké straty vzhľadom na tvrdý odpor vládnych síl, ktoré podporuje koalícia pod vedením Saudskej Arábie.

 


Občianska vojna v Jemene trvá už od roku 2014. Konflikt spôsobil jednu z najhorších humanitárnych kríz vo svete a doteraz si vyžiadal viac ako 130-tisíc životov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies