Dohodu s bývalým funkcionárom SIS Borisom Beňom bude súd schvaľovať koncom mája

NETKY.SK • 14 Máj 2021, 08:49 • 2 min
Dohodu s bývalým funkcionárom SIS Borisom Beňom bude súd schvaľovať koncom mája

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd vytýčil na pracovisku v Banskej Bystrici na 27. mája verejné zasadnutie, na ktorom by mal rozhodovať o návrhu na schválenie dohody o vine a treste medzi prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry a Borisom Beňom.

slovakia

left justify in out

Bývalý námestník riaditeľa Slovenskej informačnej služby je stíhaný pre zločin prijímania úplatku a dva prečiny ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Skutky sa podľa prokuratúry týkajú poskytnutia informácií z prostredia SIS neoprávneným osobám a vyžiadania úplatku viacerými osobami od podnikateľského subjektu pre vybavenie odblokovania zablokovaného majetku na Kriminálnom úrade finančnej správy.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Šéf NAKA podal trestné oznámenie. Zostane vo funkcii?

Podľa medializovaných informácií sa Boris Beňa s prokurátorom dohodol na dvojročnom treste väzenia s podmienečným odkladom na štyri až päť rokov. Koncom apríla bol prepustený z väzby.

 

Súvisiaci článok: Špecializovaný trestný súd poslal do väzenia Milana Lučanského a ďalšie štyri osoby zatknuté pri akcii Judáš

 

img

Bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu zadržali ešte minulý rok v rámci policajnej akcie Judáš. Podľa orgánov činných v trestnom konaní poskytoval neoprávnene informácie napríklad bývalému šéfovi daňových kriminalistov Ľudovítovi Makóovi alebo podnikateľovi Františkovi Böhmovi. Momentálne spolupracuje.

 

Mohlo by vás zaujímať: Šéf NAKA Branislav Zurian sa vzdal svojej funkcie. Rozhodol sa odísť aj z polície



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies