Deco dostal ročný dištanc za doping, v auguste však ukončil kariéru

NETKY.SK • 27 September 2013, 14:35 • 2 min
Deco dostal ročný dištanc za doping, v auguste však ukončil kariéru

RIO DE JANEIRO - Brazílsky futbalista s portugalským pasom Deco dostal za doping od Najvyššieho športového súdu v Brazílii dištanc na jeden rok. Kreatívny stredopoliar však tento trest príliš nepocíti, pretože už v predstihu v auguste ukončil svoju inak úspešnú kariéru.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný Deco mal v marci pozitívny dopingový nález na diuretiká hydrochlorotiazyd a hormonálne drogy carboxy-tamoxifén. Hoci po prvom súdnom pojednávaní dostal 30-dňový dištanc, jeho trest sa natiahol, pretože sa Deco nezúčastnil na súde.

Deco vystúpil medzi absolútnu elitu vďaka päťročnému pôsobeniu v FC Porto (1999 - 2004), kde vyhral Ligu majstrov pod trénerom Jose Mourinhom. Potom nasledoval transfer do FC Barcelona, kde sa tešil z ďalšieho európskeho titulu spoločne s dvomi triumfami v Primera Division. V roku 2008 prestúpil do FC Chelsea, kde odohral dve sezóny. Naturalizovaný Portugalčan sa vrátil do rodnej Brazílie v roku 2010, keď si obliekol dres Fluminense.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies