David Koller vydal nový štúdiový album Československo, predstaví ho na turné

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 10:22 • 2 min
David Koller vydal nový štúdiový album Československo, predstaví ho na turné

BRATISLAVA – David Koller, všestranný muzikant a popredná osobnosť súčasnej českej hudobnej scény, vydal nový album, ktorý dostal názov Československo. David ho nahral vo vlastnom štúdiu v Mikulove, vychádza na etikete vydavateľstva BrainZone. Pilotný singel Ani ty ani já rotoval v českom a slovenskom éteri už v závere minulého roka.

slovakia

left justify in out

Album, ktorý nahrával pod dohľadom dvoch známych anglických producentov Steve Lyona a Kippera, ponúka 13 piesní, sú nimi Aha, Letní, Recidiva, Sladké sny, Gypsy Love, Já to vrátim, Řidič, Psychopat, Ticho, Galerka, Dnes naposled, Ani ty ani já, záverečnou trinástou na novinkovom albume je pieseň Čučoriedky. Hudobne sa pod skladby väčšinou podpísal David Koller, prispel aj spoluhráč z Lucie P.B.Ch. a producent Kipper, texty napísali slovenská poetka Mirka Ábelová, Luděk Marks, Michal Ambrož a samotný David Koller.

 

Spolupráca s anglickým producentom, vlastne s dvomi, to nebýva každý deň. Davidovi sa to podarilo. „Rozhodnutie, s kým budeš robiť platňu, je na tebe. Pretože všetci sú dostupní, akurát, ak by si im platil tie ceny, ktoré majú, tak sa nedoplatíš. To znamená, musí vzniknúť nejaká náklonnosť, aby ten človek bol ochotný stráviť s tebou mesiac a pracovať za menej peňazí, než bežne berie,“ povedal pre TASR.

 

Textami piesní prispela na album slovenská poetka Mirka Ábelová. „S Mirkou som sa virtuálne zišiel prvýkrát na námestí v Košiciach, keď som si kúpil časopis Nota Bene a ona v ňom mala rozhovor. Ten sa mi veľmi páčil, respektíve ma zaujalo, že dobre pozná českú poéziu. Tak som si povedal, že by možno mohla napísať nejaký český text. Napísala ich asi deväť. Je pracovitá, vtipná, drsná,“ dodal hudobník.

 

David Koller kúpil pred pár rokmi dom v známom moravskom vinárskom meste Mikulov. Ten zrekonštruoval a postavil v ňom špičkové nahrávacie štúdio. Takže do práce chodil v papučiach z poschodia na prízemie. „Áno, mám to takto prepojené, takto som ešte nebýval. A keď sme dohodli spoluprácu s anglickými producentmi, tak som tu chcel mať to najlepšie, tak som to na poslednú chvíľu nechal prerobiť a doplniť špičkovou technikou. Sú to kilometre drôtov a som rád, že som to stihol. Ale mal som už štúdio aj v jednom starom kine za Prahou, kde som aj chvíľu býval,“ doplnil.

 

David Koller so skupinou, ktorú tvoria Marek Minárik (basa), Michal Pelant (gitara,spev), Michal Nektek (klávesy) a Adam Koller (bicie a perkusie), predstaví nový album na koncertnom turné. To by mal začať 4. júna vystúpením v pražskom Fórum Karlín, potom 14. júna v Brne. Na jeseň sa predstaví aj slovenským fanúšikom, predskokanom koncertov bude Peter Aristone s aktuálnym albumom 19 Days In Tetbury. Prvé vystúpenie absolvujú 26. októbra v Nitre, deň nato sa predstavia v Bratislave, ďalšími mestami turné budú Banská Bystrica (29.10.), Košice (30.10.) a Žilina (31.10.).

 

Spevák, skladateľ a hudobník David Koller (*27.9.1960, Praha), prešiel skupinami Jasná páka, Žentour, Lucie. V roku 1993 nahral David Koller sólový album, na ktorom bola aj známa pieseň Chci zas v tobě spát. Po rozchode Lucie si zostavil vlastnú formáciu Kollerband. V októbri 2006 vydal sólový album Nic není nastálo, v novembri 2010 album Teď a tady. David získal ocenenie Anděl 2010 ako spevák roka práve za túto platňu. Takmer po piatich rokoch prichádza s novým autorským albumom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies