David Koller sa teší na slovenské turné

NETKY.SK • 17 September 2015, 09:45 • 2 min
David Koller sa teší na slovenské turné

BRATISLAVA - Český hudobník David Koller sa už teší na slovenské turné, ktoré odštartuje 26. októbra v Nitre.

slovakia

left justify in out

Muzikant sa do konca októbra zastaví aj v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach a Žiline. Pre publikum, ktoré sa okrem iného môže tešiť na piesne z ostatného albumu ČeskosLOVEnsko (2015), chystá aj vizuálnu šou. Ako hosť vystúpi Peter Aristone.


"Spojili sme sa s českým VJ Honzom Hradilom a výtvarníčkou Káčou Slunéčkovou, ktorí mi pomohli vytvoriť zaujímavé pódium a svetelné efekty. Budú aj projekcie a vizualizácie. Takže popri našej hudbe sa bude aj na čo pozerať. Zahráme hlavne skladby z albumu ČeskosLOVEnsko, z mojich sóloviek, repertoáru Kollerbandu a aj od Lenky Dusilovej. Pridáme niečo aj z Jasnej páky s hosťom Michalom Ambrožom, s ktorým sme spolu v roku 1980 kapelu zakladali a určite aj niečo od Lucie. Veľmi sa na to teším," prezradil o programe turné Koller, ktorý sa počas leta venoval najmä koncertovaniu. "Celé leto sme hrali na festivaloch, dokonca som si ani jeden víkend nenechal voľný, a tak keď sme išli niekam s deťmi na dovolenku, tak len od pondelka do piatku. Skutočnú dovolenku si dám v januári, alebo možno na jar," povedal.


David Koller sa preslávil najmä ako člen spomínanej kapely Lucie, ktorá pôsobí na scéne od polovice 80. rokov minulého storočia, no od roku 2004 až do decembra 2012 mala pauzu. Skupina nahrala sedem štúdiových albumov, zatiaľ posledným je Dobrá kočzka, která nemlsá (2002). Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby ako Amerika, Černí andělé, Troubit na trumpety by se nám líbilo, Medvídek, Dotknu se ohně, Šrouby do hlavy, Oheň, Panic, Zkamenělý dítě, Pod měděným nebem, Hvězda, Srdce, Sen alebo Lucie. Koller je tiež známy z formácií Pusa, Žentour alebo Jasná páka. Ako sólový umelec uviedol na trh aj nahrávky David Koller (1993), Kollerband (2003), Nic není nastálo (2006), Teď a tady (2010) či Kollerband Unplugged (2012).

Termíny turné:
26. októbra - Nitra, PKO
27. októbra - Bratislava, Aegon Aréna Národného tenisového centra (NTC)
29. októbra - Banská Bystrica, Ministry of Fun
30. októbra - Košice, Spoločenský Pavilón
31. októbra - Žilina, Dom Odborov

Informácie pochádzajú od Rada Meššu zo spoločnosti Pro:messa, z webstránky www.davidkoller.cz a archívu agentúry SITA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies