Dav mníšok bežal za pápežom Františkom, chceli sa s ním odfotografovať

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 09:59 • 2 min
Dav mníšok bežal za pápežom Františkom, chceli sa s ním odfotografovať

RIO DE JANEIRO - Niektorí ľudia ešte pochybujú, že pápež František má vplyv ako hviezda, ale možno ich presvedčí to, že aj dospelé mníšky v Brazílii sa pri ňom správajú rozvášnene. Uviedla to dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Približne 40 rehoľníčok stratilo povestný vnútorný pokoj, keď sa v stredu zdravili s Františkom po jeho omši v brazílskom meste Aparecida.

Hovorca Vatikánu Federico Lombardi povedal, že to bol jeden "z najpozoruhodnejších zážitkov" Františkovho prvého úplného dňa, stráveného na jeho prvej zahraničnej ceste. 

Lombardi sa musel smiať, keď opisoval scénu. Jedna z mníšok sa na Františka vrhla na nádvorí baziliky Panny Márie z Aparecidy, objala ho a požiadala o spoločné pózovanie pre fotografiu. To odbrzdilo aj ostatné rádové sestry, ktoré k pápežovi tiež pribehli a chceli sa s ním odfotografovať.

František pricestoval do Brazílie na Svetové dni mládeže, ktoré sa konajú v Riu de Janeiro do nedele 28. júla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies