Pozrite sa na to! Prvé fialové víno na svete, ktoré je vytvorené na prírodnej báze

NETKY.SK • 7 Máj 2021, 13:55 • 2 min
Pozrite sa na to! Prvé fialové víno na svete, ktoré je vytvorené na prírodnej báze

AUSTRÁLIA - Jednému austrálskemu vinárstvu sa podarilo vytvoriť niečo, čo sa nikdy predtým nepodarilo. Vyprodukovali fialové víno, ktoré je navyše zdravšie.

slovakia

left justify in out

 

Poznáme rôzne druhy vín. Klasikou sú červené, biele, ružové. No videli ste už niekedy chutné fialové víno? Pri tvorbe tohto vína Purple Reign Wine bola použitá zmes Semillon a Sauvignon Blanc, ktorá bola naliata k rastlinám, aby získali túto neuveriteľne krásnu farbu.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Dnešná doba si vyžaduje ekologické správanie. Objavili sme ekologické víno

 

Spoločnosť Raw Vine Estate tvrdí, že toto víno je „vylepšené prírodnými antioxidantmi na báze rastlín, ktoré minimalizujú použitie siričitanov, a vytvárajú jedinečnú novú farbu a živosť. Toto svieže víno vykazuje náznak trávy a dotyk minerálov“Vinárstvo vysvetlilo, že toto prírodné víno sa viac prikláňa k botanickým prírodným látkam, než k syntetickým prísadám, ako sú siričitany, čo by mohlo zmierniť stav po nadmernom pití alkoholu. Jednoducho povedané, prírodná báza tohto vína by nám zmiernila "opicu". Existuje totiž teória, že prírodné vína nám po vypití viacerých pohárov nemusia ublížiť, pretože obsahujú menej acetaldehydu, čo je chemikália, ktorá sa po konzumácii alkoholu rozkladá v našom tele.

 

img

 

Štúdia Lekárskej fakulty klinickej výživy a nutričnej hodnoty na Univerzite v Ríme z roku 2013 dospela k záveru, že toto nižšie množstvo acetaldehydu v krvi znamená, že pečeň má menej práce a dokáže rýchlejšie spracovať toxíny, na rozdiel od iného alkoholu.

 

Prečítajte si tiež: Za to, že je pravda vo víne, nie je veru pravda na vine. Ochutnali ste už víno Pútec?

 

Fialové víno bolo vyvinuté start-upom Masstengo Tima Macnamaru a spoločnosti Purple Reign. Macnamara sa spojila s Rossom Stewartom, aby našli nový spôsob výroby vína, a tak vznikol tento lahodný výtvor. Pán Stewart uviedol, že jeden zákazník dokonca tvrdil, že toto víno mu, na rozdiel od iných, nespôsobila zhoršenie astmy. "Za posledné dva roky máme veľa podobných príbehov od zákazníkov. Veríme, že použitie zlúčenín bohatých na antioxidanty vo vinárstve by sa mohlo v porovnaní s inými vínami prejaviť aj v jasnejšej a menej zahmlenej hlave po pití," uviedol. Výrobcovia navyše zistili, že keď sú ich prírodné vína po otvorení správne uskladnené, zostanú dlhšie čerstvé, než iné druhy vín, práve vďaka prírodným prostriedkom!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies