Gröhling a profesné školské organizácie opäť vyzvali učiteľov k očkovaniu

NETKY.SK • 14 August 2021, 11:24 • 2 min
Gröhling a profesné školské organizácie opäť vyzvali učiteľov k očkovaniu

BRATISLAVA - Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling a profesné školské organizácie poďakovali učiteľom a súčasne vyzvali ďalších, aby ešte zvážili možnosť dobrovoľného očkovania proti ochoreniu COVID-19.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zaočkovanosť zamestnancov škôl je nad celoslovenským priemerom, aj keď ešte stále nie je dosiahnutá kolektívna imunita. Ministerstvo zdôraznilo, že práve vyššia zaočkovanosť ochráni samotných zamestnancov pred ťažkým priebehom ochorenia a zároveň pomôže udržať v školách prezenčnú výučbu. K výzve Za otvorené školy sa k zriaďovateľom škôl a mládežníckym organizáciám pripojili aj zástupcovia školských profesných organizácií.

 



Na Slovensku je počet zaočkovaných učiteľov, odborných zamestnancov a nepedagogických zamestnancov v školstve na úrovni 66 percent. „Som veľmi rád, že zaočkovanosť v školstve je nad slovenským priemerom. Aj vďaka zodpovednosti tejto časti zamestnancov budú naše školy bezpečnejšie. Vážim si, že aj takto naši pedagógovia a zamestnanci škôl idú príkladom ostatným. Ukazujú, že sa riadia vedeckým poznaním, faktami a výskumami namiesto dezinformácií a hoaxov. Učiteľov chcem zároveň poprosiť, aby diskutovali so svojimi kolegami, aby ešte zvážili možnosť dobrovoľného očkovania a využili na to posledné týždne pred začiatkom školského roka,“ vyzval Gröhling.

 

Prečítajte si: Ministerstvo vnútra zabezpečí školám samotesty aj osobné ochranné prostriedky

 

Rezort školstva doplnil, že práve školskí zamestnanci môžu byť ohrození šíriacim sa delta variantom koronavírusu kvôli častému kontaktu s veľkým počtom žiakov ako aj pre vyšší vek.

Vyššia zaočkovanosť podľa prezidenta Slovenskej komory učiteľov (SKU) Vladimíra Crmomana napomôže tomu, aby školy poskytovali prezenčnú výučbu. „Jediná cesta k tomu, aby sme tretí školský rok po sebe neboli nútení zatvárať školy, je v maximálnej možnej zaočkovanosti pedagógov, žiakov a ich rodičov,“ priblížil Crmoman. K výzve sa pripojila aj Asociácia pracovníkov súkromných škôl a školských zariadení Slovenska a Združenie katolíckych škôl.

Kampaň Za otvorené školy bude pokračovať pracovnými výjazdmi do všetkých slovenských krajov, kde minister školstva absolvuje stretnutia so zriaďovateľmi škôl.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies