Dánsko vyšle do Sýrie príslušníkov špeciálnych jednotiek na boj proti IS

NETKY.SK • 20 Január 2017, 19:21 • 2 min
Dánsko vyšle do Sýrie príslušníkov špeciálnych jednotiek na boj proti IS

KODAŇ - Dánsko pošle do Sýrie 60 príslušníkov špeciálnych jednotiek, aby bojovali proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS). Príslušný návrh dánskej vlády dnes schválil parlament v Kodani.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dánsko, ktoré je členským štátom NATO, je zároveň členom medzinárodnej koalície bojujúcej proti IS. Dánske pozemné vojsko už pôsobí v Iraku. "Na základe konkrétnej žiadosti zo strany koalície sa vláda rozhodla rozšíriť úlohy príslušníkov špeciálnych jednotiek v Iraku a Sýrii," povedal dánsky minister zahraničných vecí Anders Samuelsen.

 

Dánsko už v apríli 2016 odsúhlasilo vyslanie svojich vojakov do Iraku, avšak nedokázalo získať politickú podporu na to, aby boli nasadení aj v Sýrii. Dnes to však dánsky parlament odobril.

"Som rád, že parlamentná väčšina podporila tento návrh," povedal Samuelsen s tým, že dánski vojaci budú pôsobiť neďaleko hraníc s Irakom.

 

Dánsko je súčasťou koalície vedenej Spojenými štátmi, ktorá podporuje kurdských a arabských bojovníkov zo Sýrskych demokratických síl (SDF) v boji proti militantom Islamského štátu v severnej Sýrii.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies