Dánsko a Švédsko naprávajú škody po atlantickej búrke

NETKY.SK • 29 Október 2013, 09:37 • 2 min
Dánsko a Švédsko naprávajú škody po atlantickej búrke

KODAŇ/ŠTOKHOLM - Operácie na nápravy škôd po atlantickej búrke, ktorá sa prehnala cez Škandináviu, sa dnes začali v Dánsku a Švédsku. Ich účasťou je čistenie ciest, koľají a obnovenie dodávok energie. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Prevádzkovateľ dánskych železníc DSB oznámil, že miestne, regionálne a medzimestské vlakové služby budú obmedzené kvôli výpadkom elektrického vedenia a stromom na koľajach. Búrka pripravila o život jedného muža v severnom Zélande a v ďalších častiach Dánska sa zranilo približne 70 ľudí.

Hlavnú cestu a železničné mosty v noci na dnes opäť otvorili. Pôvodne ich kvôli poveternostným podmienkam dočasne uzavreli, vrátane Öresundského mosta spájajúceho Dánsko so Švédskom.

Vo Švédsku neboli hlásené žiadne vážne zranenia, ale približne 60.000 domov ostalo bez elektriny. Dnes ráno sa búrka presunula za ostrov Gotland v Baltskom mori.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies