Dánska polícia pri vyšetrovaní februárovej streľby prehľadala osem domov

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 14:14 • 2 min
Dánska polícia pri vyšetrovaní februárovej streľby prehľadala osem domov

KODAŇ - Osem domových prehliadok uskutočnila dnes v ranných hodinách polícia mesta Kodaň v rámci pátrania po nových stopách vedúcich k osobám zapleteným do streleckých útokov, ktoré sa v dánskej metropole stali vo februári na podujatí o slobode prejavu a pred synagógou.

slovakia

left justify in out

Polícia útočníka Omara Abdela Hamida el-Husseina krátko po incidentoch zastrelila a neskôr zatkla troch jeho údajných komplicov. Dánske policajné zložky sa však aj naďalej snažia zostaviť skladačku sledu udalostí, ktoré sa stali medzi týmito dvoma útokmi.
     

"Stále vrháme svetlo na páchateľa a miesta pobytu komplicov, a tieto ranné prehliadky by sme mali vnímať v duchu tohto svetla," uvádza sa v tlačovom vyhlásení kodanskej polície, ktoré citovala agentúra Reuters. 
     

Polícia podľa tohto stanoviska pátra v prípade po ďalších stopách a vzhľadom na aktuálne vyšetrovanie nemôže vec bližšie komentovať.
     

Pri ozbrojených útokoch, ktoré sa odohrali 14. februára, zahynuli dvaja civilisti a piati policajti utrpeli zranenia. K prvej streľbe došlo v kultúrnom centre s kaviarňou Krudttönden, kde sa konalo podujatie na podporu slobody prejavu. O život tam prišiel dánsky filmový režisér Finn Nörgaard.
     

Druhý útok sa odohral o niekoľko hodín neskôr a jeho terčom bola synagóga, pri ktorej útočník zastrelil židovského strážnika Dana Uzana. 
     

Incident otriasol Dánskom, ktoré je hrdé na svoju bezpečnosť a otvorenú spoločnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies