Policajti vyzývajú ľudí, aby nešpekulovali

NETKY.SK • 24 Október 2020, 13:40 • 2 min
Policajti vyzývajú ľudí, aby nešpekulovali

Na Slovensku je z dôvodu šírenia nového koronavírusu a ochorenia COVID-19 čiastočný lockdown.

slovakia

left justify in out

Strážcovia zákona preto budú v uliciach SR hliadkovať, aby toto nariadenie vlády, medzi ktoré patrí aj zákaz vychádzania, kontrolovali. „Náhodné kontroly budú pokračovať a v prípade zistenia porušení bude každý prípad polícia riešiť individuálne,“ vysvetlila polícia na sociálnej sieti s dôvetkom, že pokuty budú v blokovom konaní do 1000 eur a v správnom konaní do 1659 eur.

 

 

„V prvom rade si treba uvedomiť, že je vyhlásený núdzový stav a vláda SR, hlavný hygienik SR a komisia prijali opatrenia proti šíreniu pandémie, na ktorú denne umierajú ľudia,“ dopĺňa polícia s tým, že vyzýva čo najviac byť doma. „Nikto nechce vzbudzovať dojem strachu z razantných zákrokov polície v prípade monitoringu dodržiavania obmedzenia vychádzania,“ zdôraznili a vyzvali ľudí, aby sa nesnažili svojou kreativitou obchádzať opatrenia.

 

„V súvislosti so zákazom vychádzania nebudú policajné kontroly na hraniciach okresov,“ dodala polícia na sociálnej sieti. Dezinfekčné prostriedky, ale aj rúška si môžete kúpiť na shop.netky.sk. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies