Danone zatvorí tri mliekarne, v Taliansku, Nemecku a Maďarsku

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 19:24 • 2 min
Danone zatvorí tri mliekarne, v Taliansku, Nemecku a Maďarsku

PARÍŽ - Francúzska potravinárska firma Danone plánuje zatvoriť tri mliekarne, a to v Taliansku, Nemecku a Maďarsku. O prácu tak príde 325 ľudí.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je klesajúci dopyt po mliečnych výrobkoch v týchto krajinách. Informovala o tom agentúra Reuters.
     

Najväčší svetový výrobca jogurtov, ktorému patria značky ako Activia a Actimel, generuje až 60 % svojich tržieb z predaja mliečnych výrobkov. Tento sektor však zasiahol výrazný rast cien mlieka a slabý spotrebiteľský dopyt v Európe po zavedení vládnych úsporných opatrení.
     

Spoločnosť Danone preto zatvorí svoje závody v talianskom Casale Cremasco, nemeckom meste Hagenow a v maďarskej metropole Budapešť a postupne presunie výrobu do svojich tovární v Belgicku, Poľsku, Francúzsku a tiež v Nemecku, aby zlepšila konkurencieschopnosť mliekarenskej divízie.
     

Danone vlastní v Európe 19 mliekarní, v ktorých zamestnáva zhruba 9000 ľudí. Celkový objem predaja Danone na starom kontinente už síce vykazuje známky postupného zlepšovania, ale v Taliansku, Nemecku a Maďarsku stále klesá, čo má za následok nadbytok výrobnej kapacity. Na ilustráciu, predaj čerstvých mliečnych výrobkov v Maďarsku sa v rokoch 2011 až 2013 prepadol o 20 %. A v 1. kvartáli tohto roka sa celkový odbyt čerstvých mliečnych produktov Danone znížil o 3,7 %, keďže koncern premietol do cien pre zákazníkov zdraženie mlieka v niektorých krajinách, vrátane Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies