Dajte si pozor na železničnej stanici: Diplomatovi vo Viedni ukradli laptop z dôležitými údajmi!

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 16:36 • 2 min
Dajte si pozor na železničnej stanici: Diplomatovi vo Viedni ukradli laptop z dôležitými údajmi!

VIEDEŇ - Už štyri týždne registrujú vo Viedni častejší výskyt krádeží cenností a menších batožín na tamojšej Hlavnej železničnej stanici.

slovakia

left justify in out

Teraz sa medzi tieto prípady zaradilo odcudzenie laptopu s chúlostivými informáciami, ktorého vlastníkom je istý zahraničný diplomat.


Podľa slov hovorcu Rakúskych spolkových železníc (ÖBB) Michaela Brauna pre tlačovú agentúru APA dochádza týždenne k asi desiatim prípadom tejto špecifickej formy krádeží.
Ako informoval denník Kurier, v uplynulých dňoch sa obeťou zlodejov stal aj delegát nemenovanej juhoázijskej krajiny na konferencii Kancelárie OSN pre boj proti drogám a kriminalite (UNDOC). V diplomatovom kufri sa nachádzal aj laptop s 1500 stránkami podkladov pre konferenciu, avšak aj nešpecifikovanými chúlostivými informáciami.


Diplomat už nestihol opustiť vlak opúšťajúci Viedeň a trestné oznámenie na neznámeho páchateľa podal až po niekoľkých hodinách na železničnej stanici v severoatalianskej Bologni.
Rakúski policajti aj v rámci zvýšenia ochrany pred teroristickými útokmi venujú teraz aktivitám zlodejov na železnici zvýšenú pozornosť a súčasne varujú cestujúcich, aby boli obozretní predovšetkým krátko po nástupe do vagónov, v čase, keď si odkladajú kabáty alebo umiestňujú batožinu.

 

Celkove však experti nerátajú s veľkým počtom profesionálnych zlodejov v akcii, podľa nich ide iba o jednotlivcov, ktorí krátko po tom, čo sa zmocnia vyhliadnutých predmetov, najčastejšie dámskych kabeliek, peňaženiek, mobilných telefónov či laptopov, opúšťajú ešte na stanici predmetný vlak.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies