Cyprus dnes zaradil Slovensko medzi červené krajiny

NETKY.SK • 20 Máj 2021, 11:45 • 2 min
Cyprus dnes zaradil Slovensko medzi červené krajiny

BRATISLAVA - Cyprus s platnosťou od dneška zaradil Slovensko na zoznam červených krajín.

slovakia

left justify in out

Slovenská republika sa doposiaľ nachádzala na zozname oranžových krajín. Pre cestujúcich zo Slovenska tak platia prísnejšie podmienky pri vstupe do krajiny. Cestujúci z krajín v červenej kategórii musia pred príletom a po prílete absolvovať molekulárny PCR test, ktorého vzorka musí byť odobratá v certifikovanom laboratóriu a nemala by byť staršia ako 72 hodín. Povinné je aj vyplnenie takzvaného Cypruss flightpass formulára, ku ktorému je potrebné priložiť negatívny výsledok prvého testu.

 

img

Po príchode na Cyprus platí pre Slovákov povinnosť podstúpiť ďalší PCR test na vlastné náklady. „Výsledok testu bude s cestujúcim zdieľaný prostredníctvom SMS správy. Do výsledku druhého testu musia cestujúci zostať v domácej izolácii,“ uvádza MZVEZ SR. Rezort dodáva, že deti mladšie ako 12 rokov sú od testovania oslobodené.

 

img

Cyprus delí krajiny podľa závažnosti výskytu ochorenia COVID-19 na štyri skupiny

Pre zelenú skupinu neplatia žiadne obmedzenia, pre oranžovú kategóriu sa vyžaduje popri Cypruss flightpasse aj negatívny PCR test nie starší ako 72 hodín. „Z krajín Európy je v zelenej kategórii iba Island a v oranžovej kategórii sa nachádzajú iba Dánsko, Fínsko a Nórsko,“ uvádza rezort diplomacie. Po červenej kategórii, v ktorej je aj SR, nasleduje šedá kategória.
 

Prečítajte si tiež: Od pondelka 17. mája bude Slovensko pre Českú republiku znovu červenou krajinou s vysokým rizikom nákazy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies