Norbert Bödör obvinený v kauze Dobytkár, ostáva vo väzbe

NETKY.SK • 15 Marec 2021, 14:14 • 2 min
Norbert Bödör obvinený v kauze Dobytkár, ostáva vo väzbe

BANSKÁ BYSTRICA – Špecializovaný trestný súd (ŠTS) dnes v Banskej Bystrici rozhodol na základe návrhu prokurátora o predĺžení trvania lehoty väzby u troch obvinených v kauze Dobytkár.

slovakia

left justify in out

Medzi nimi je aj podnikateľ Norbert Bödör. Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, sudca pre prípravné konanie prepustil z väzby na slobodu spoluobvineného právnika Milana Koprivu

 

Rozhodnutie nie je právoplatné, keďže prokurátor proti nemu podal sťažnosť, ktorá má odkladný účinok. O sťažnosti rozhodne Najvyšší súd SR.

 

Sudca predĺžil väzobné stíhanie 
Sudca pre prípravné konanie zamietol žiadosť obvinených Ľubomíra Partiku, Petra Kubu a Norberta Bödöra o prepustenie z väzby na slobodu.

 

Súd neprijal ich písomný sľub ani ponúknutú peňažnú záruku. Sudca na základe návrhu prokurátora rozhodol o predĺžení trvania lehoty väzby u týchto troch obvinených do 1. júla 2021.

 

„Súd nenahradil väzbu u obvinených dohľadom probačného a mediačného úradníka. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinení podali proti nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR," doplnila Kudjáková.

 

Súvisiaci článok: Exšéf PPA Juraj Kožuch je na slobode. Dnes by ste ho nespoznali!

 

Kvietik si slobodu dlho neužil
Ďalšieho z obvinených, podnikateľa Martina Kvietika prepustil 11. marca Najvyšší súd SR na slobodu s odôvodnením, že pominula obava z jeho kolúzneho konania.

 

Po prepustení ho následne zadržala polícia pre obvinenie zo skutku z roku 2017. O jeho väzbe na návrh prokurátora rozhoduje ŠTS v Pezinku.

 

Prečítajte si tiež: Objavili sa ďalšie skutočnosti v ktorých mal byť zapletený Martin K.

Kauza Dobytkár súvisí s podozreniami na korupciu v prostredí Poľnohospodárskej platobnej agentúry (PPA). Polícia hodnotu poskytnutých úplatkov v rámci tejto kauzy vyčíslila na 10,5 milióna eur.

 

V skupine osôb obvinených z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti sú napríklad exšéf PPA Juraj Kožuch,  bývalý výkonný riaditeľ PPA Ľubomír Partika, bývalý generálny riaditeľ sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na ministerstve pôdohospodárstva Marek K., finančník Martin Kvietik či podnikatelia Norbert Bödör a Peter Kuba. Medzi ďalšími obvinenými sú aj advokáti či veterinár.

 

Mohlo by vás zaujímať: Nitriansky oligarcha Norbert Bödör ostáva vo väzbe minimálne do apríla. Súd zamietol jeho sťažnosť



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies