Čo si môžete z hotela odniesť, a čo nie? Budete prekvapení čoho sú niektorí schopní

NETKY.SK • 25 November 2019, 12:37 • 2 min
Čo si môžete z hotela odniesť, a čo nie? Budete prekvapení čoho sú niektorí schopní

Pobyt v hoteli so sebou prináša mnohé plusy. Hostia si v zariadeniach vyššej kategórie často môžu užívať napríklad kvalitnú kozmetiku alebo chodenie po chodbách v župane a mäkkých papučiach. Niektorí návštevníci ale môžu riešiť aj dilemu, čo si po konci pobytu môžu vziať domov a čo naopak nie, píše server Mirror.

slovakia

left justify in out

Je veľa predmetov, ktoré si hostia môžu vziať. Pokiaľ ale odnesú niečo, na čo nárok nemajú, môže po nich hotel chcieť, aby uhradili ďalšiu sumu pokojne aj po skončení pobytu.

 

 

Čo si možno bez otáľania zbaliť so sebou, sú práve fľaštičky so sprchovými gélmi, kondicionérmi alebo telovými mliekami. Ak v nich necháte polovicu obsahu, hotel ich rovnako už nevyužije a s najvyššou pravdepodobnosťou ich ihneď vyhodí.

 

Rovnako tak sú súčasťou kozmetického balíčka napríklad aj kúpacie čiapky alebo tyčinky na čistenie uší. Aj tie je možné si odniesť.

 

Ak sa ocitnete v hoteli vyššej kategórie, pravdepodobne bude jeho súčasťou wellness zóna, do ktorej sa môžete vypraviť v župane a papučiach. Ak v nich prechodíte celý pobyt, hotel ich už naďalej nevyužije a vyhodí ich. Župan ale musí zostať na mieste, ten samozrejme stačí len vyprať, potom je pripravený pre ďalších hostí.

 

Možno ste v hoteli tiež niekedy narazili na vrece na špinavú bielizeň pre prípad, že si zabudnete vziať vlastné. Podľa serveru Mirror je tiež prijateľné, ak si ho odnesiete. Rovnaké by to malo byť s malými bločkami a perami.

 

img

 

Batérie z ovládača? 

 

Naopak zakázané je odnášať si akúkoľvek posteľnú bielizeň, vankúše alebo práve spomínané župany. Ide už o pomerne nákladnú položku, za ktorú by ste mohli spätne zaplatiť. Rovnako tak sa neodnášajú hrnčeky alebo poháre.

 

Niekomu to príde logické, niekomu naopak nie. Knihy, ktoré občas môžete v izbách nájsť, či už bibliu, alebo aj niečo iné, sa určite neodnášejú. Môžete si v nich počas pobytu čítať, ale potom ich musíte zase vrátiť na miesto.

 

Podľa serveru Mirror niektorí hostia uvažujú okrem iného aj nad tým, že si odnesú kvety. Alebo batérie z diaľkového ovládania na televíziu či žiarovky z lustrov

 

img

 

A čo čaj?

.

V čom sa odborníci na hotelovú etiketu nezhodnú, je, či je v poriadku, aby si hostia odnášali vrecúška s čajom. Tie sú často zadarmo v rámci izby, na rozdiel od minibaru, takže niektorí namietajú, že by za ne hostia rovnako nezaplatili.

 

Ukázalo sa však, že napríklad Briti každý rok vezmú z hotelových izieb vrecúška v hodnote troch miliónov libier. Možno je preto vhodnejšie nepoužité vrecúška s čajom nechať na pokoji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies