Continental chce v Číne investovať asi miliardu eur

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 11:24 • 2 min
Continental chce v Číne investovať asi miliardu eur

BERLÍN - Nemecká spoločnosť Continental, ktorá je výrobcom pneumatík a ďalších automobilových komponentov, plánuje investovať v Číne v rokoch 2015 až 2019 približne jednu miliardu eur.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v utorok generálny riaditeľ spoločnosti Elmar Degenhart. Dodal, že ide o ďalšiu investíciu spoločnosti v Číne, keďže Continental tam už v rokoch 2010 až 2014 investoval jednu miliardu eur.

 

Firma Continental chce, aby jej tržby v Ázii do roku 2020 tvorili 30 % jej celkového obratu. V súčasnosti sa tržby spoločnosti v Ázii podieľajú na jej celkovom obrate dvadsiatimi percentami. "Predpokladá sa, že rastový impulz bude poháňaný Áziou, a to najmä trhmi v Číne, ale aj v Severnej Amerike," povedal Degenhart.

 

Nemecká spoločnosť Continental v roku 2007 kúpila 51 % akcií slovenskej gumárenskej spoločnosti Matador Rubber, ktorú integrovala do svojich globálnych štruktúr divízie osobných a ľahkých nákladných pneumatík. Začiatkom júla 2008 zvýšila svoj majetkový podiel v spoločnosti Continental Matador Rubber z 51 % na 66 %. Od polovice júla 2009 sa stal Continental Group vlastníkom zvyšných 34 % akcií spoločnosti Continental Matador.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies