Konferencia o budúcnosti Sýrie sa nesie v duchu pozitívnych prísľubov

NETKY.SK • 14 Marec 2019, 12:6 • 2 min
Konferencia o budúcnosti Sýrie sa nesie v duchu pozitívnych prísľubov

BRUSEL - Vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku Federica Mogherini očakáva, že na konferencii o budúcnosti Sýrie v Bruseli sa veci posunú tým správnym smerom. Počas dnešného dňa o tom informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ešte pred samotným začiatkom konferencie sa Mogherini vyjadrila, že "na obyvateľov Sýrie sa nesmie zabúdať ani v čase, keď už medzinárodné spoločenstvo túto tému nerozoberá tak intenzívne."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#federicamogherini #italian #politicfigure

Príspevok, ktorý zdieľa Lilit Abrahamyan (@lilit.abrahamyan_),

 

Na konferencii sa podľa informácie podanej agentúrou AP nachádza 55 zástupcov krajín a 80 delegácií z celého sveta.

 

img

 

Organizácia Spojených národov (OSN) uviedla, že na pomoc pre Sýriu treba vyhradiť zhruba 3.3 miliardy dolárov. Okrem toho treba ešte nutne zohnať finančnú podporu aj pre Jordánsko, Libanon a Turecko a to výške 5 a pol milardy dolárov. Do týchto troch spomenutých krajín prišlo za posledné roky nespočetne veľa vojnových utečencov zo Sýrie.

 

img

 

Odhaduje sa, že utečencov zo Sýrie, ktorí sú odkázaní na pomoc zvonka, je v prepočte takmer 12 miliónov a za obdobie 8-mich rokov trvajúcej vojny krajinu opustilo zhruba 6 miliónov ľudí. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona