Čínske mesto kvôli novým pozitívnym prípadom otestuje všetkých deväť miliónov obyvateľov

NETKY.SK • 12 Október 2020, 14:06 • 2 min
Čínske mesto kvôli novým pozitívnym prípadom otestuje všetkých deväť miliónov obyvateľov

Všetkých deväť miliónov obyvateľov chce kvôli nárastu prípadov koronavírusu v nasledujúcich dňoch otestovať východočínske mesto Čching-tao.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prístav na brehoch Žltého mora k nedeľnému večeru zaznamenal 12 nových infekcií, polovica nakazených však nemá žiadne príznaky ochorenia Covid-19.

 

Väčšina prípadov súvisí s nákazou v nemocnici, kde sa liečili ľudia infikovaní v zahraničí. Úrady v Čching-tau už nariadili karanténu spomínanej nemocnice aj ďalšieho zdravotníckeho zariadenia. Izolácia platí aj pre celé budovy, kde nakazení žijú.

 

Čínska Národná zdravotnícka komisia za nedeľu oznámila 21 ďalších prípadov nákazy, medzi ktorými však nie sú zarátané prípady z Čching-taa.

 

img

 

Pozitívny test na koronavírus malo aj 32 ľudí, u ktorých sa neprejavili žiadne príznaky. Tieto prípady Čína nezapočítava do celkovej bilancie.

 

Denné prírastky nakazených sú v ázijskej krajine znateľne nižšie, než na vrchole epidémie. Čínske úrady však zostávajú ostražité, aby zabránili prípadným rozsiahlym opatreniam, ktoré by mohli ohroziť ekonomiku.

 

V najľudnatejšej krajine sveta, kde sa koronavírus SARS-CoV-2 na prelome minulého a tohto roka prvýkrát preukázal, sa celkovo nakazilo 85 578 ľudí, z ktorých ich 4634 zomrelo. Prevažná väčšina sa vyliečila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies