Contador potvrdil Giro aj Tour de France, vylúčil Vueltu

NETKY.SK • 4 November 2014, 19:14 • 2 min
Contador potvrdil Giro aj Tour de France, vylúčil Vueltu

MADRID - Španielsky cyklista Alberto Contador vylúčil, že bude v budúcom roku obhajovať svoj titul na pretekoch Okolo Španielska.

slovakia

left justify in out

Vueltu síce populárny "El Pistolero" zo svojich plánov vynechal, ale zároveň potvrdil štart na Giro d´Italia aj Tour de France a snahu vyhrať oba tieto podujatia veľkej cyklistickej trojky. Budúci spolujazdec Petra Sagana Contador týmto rozhodnutím definitívne položil na lopatky odvážnu ideu svojho tímového mecenáša Olega Tiňkova, ktorý sa zaviazal rozdeliť 1 milión eur medzi všetkých protagonistov svetového cyklistického pelotónu, ktorí sa rozhodnú štartovať na Gire, Tour aj Vuelte. Myslel tým najmä na elitnú štvorku súčasnej cestnej cyklistiky v zložení Vincenzo Nibali (Astana), Christopher Froome (Team Sky), Nairo Quintana (Movistar) a Alberto Contador (Tinkoff-Saxo)

 

"Myslím si, že kombinácia Giro d´Italia - Tour de France vyzerá na papieri natoľko hrozivo, že je dostatočnou výzvou aj bez Vuelty,“ vravel Contador v telefonickom rozhovore pre rozhlasovú stanicu Cadena Cope z africkej Tanzánie, kde sa spolu s tímovými kolegami aktuálne snaží vyliezť na Kilimandžáro. 

Contador okrem iného priznal, že šplhanie sa na najvyšší bod afrického kontinentu, 5895 m vysoké Kilimandžáro, má zvýšiť súdržnosť medzi jazdcami Tinkoff-Saxo a tiež uľahčiť prvé momenty pre tímových nováčikov vrátane slovenského cyklistu Petra Sagana. Španielsky vrchár na bicykli priblížil aj atmosféru, ako 80-členná výprava Tinkoff-Saxo prežila noc v stanoch vo výške 4000 m nad morom. "Bolo možno 6°C, k tomu hmla a vietor, pocitovo bolo teda ešte oveľa chladnejšie. Keď začalo pršať, viacerí z nás dostali bolesti hlavy aj teploty, lebo na takéto záťažové stavy nie sme zvyknutí. Máme smolu na počasie, takže stúpanie na vrchol kombinujeme s vysušovaním odevu. Preto nepostupujeme vpred tak rýchlo, ako by sme si predstavovali,“ priznal Contador. 

Podľa vopred vypracovaného plánu posledná časť stúpania by sa mala odohrať najprv v utorok do výšky 4800 m a potom po trojhodinovom spánku v stredu skoro ráno až na vrchol vo výške 5895 m. Pôvodný zámer bol pozrieť si východ slnka z Kilimandžára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies