Jadrový problém na Kórejskom polostrove sa nedá vyriešiť "za jednu noc"

NETKY.SK • 28 Február 2019, 16:13 • 2 min
Jadrový problém na Kórejskom polostrove sa nedá vyriešiť "za jednu noc"

PEKING - Peking vyjadril vo štvrtok nádej, že USA a Severná Kórea budú pokračovať naďalej v dialógu aj po tom, ako sa dlhoočakávaný hanojský summit amerického prezidenta Donalda Trumpa so severokórejským vodcom Kim Čong-unom skončil bez dohody.

slovakia

left justify in out

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Lu Kchang uviedol, že jadrový problém na Kórejskom polostrove pretrváva už veľa rokov a určite sa nedá vyriešiť "za jednu noc".

 

"Nie je to veľmi ľahký proces, inak by sa nepreťahoval až dodnes," povedal hovorca podľa agentúry AFP. Zopakoval výzvu Pekingu, aby Washington a Pchjongjang brali do úvahy "legitímne obavy toho druhého". Dodal: "Dúfam, že obe strany budú schopné pokračovať v takomto dialógu."

 

img

Americký prezident Donald Trump (vľavo) si podáva ruku s vietnamským premiérom Nguyenom Huanom Phucom pred ich stretnutím pred začiatkom summitu Severná Kórea - USA v Hanoji. Zdroj: TASR

 

Trump na tlačovej konferencii vyhlásil, že problémovým bodom na dvojdňovom summite s Kimom v Hanoji boli americké sankcie.

 

Severná Kórea podľa šéfa Bieleho domu požadovala, aby zrušil všetky sankcie voči tejto krajine výmenou za čiastočnú denuklearizáciu, ale nebol to ochotný urobiť.

 

"Niekedy musíte odísť," povedal o predčasnom ukončení summitu s Kimom, ktorý ho však ubezpečil, že Severná Kórea naďalej nebude vykonávať jadrové a raketové testy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies