Bikoš: Prvý tunel s LED svietidlami

NETKY.SK • 20 September 2023, 16:00 • 2 min
Bikoš: Prvý tunel s LED svietidlami

Keďže zavádzanie inovatívnych a ekologických riešení je jednou z priorít firmy v rámci výstavby a údržby, urobili analýzu, ktorá porovnala výbojkové a LED svietidlá.

slovakia

left justify in out

"Staviame ekologicky, šetríme energie. Tunel Bikoš je historicky prvý diaľničný tunel na Slovensku, v ktorom svietime LED svietidlami," prezentuje firma.

 

Tunel je súčasťou úseku R4 Prešov – severný obchvat, I. etapa, ktorý odovzdávajú motoristom do užívania. V tuneli Bikoš je celkovo osadených 400 kusov LED svietidiel, pričom intenzita osvetlenia sa reguluje plynule a automaticky.

 

Prečo LED svetlá?

 

Keďže zavádzanie inovatívnych a ekologických riešení je jednou z priorít firmy v rámci výstavby a údržby, urobili  analýzu, ktorá porovnala výbojkové a LED svietidlá. Komparácia jednoznačne ukázala, že LED svietidlá prinesú úsporu elektrickej energie a teda aj celkovú úsporu prevádzkových nákladov – LED svietidlo má dlhšiu výdrž.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: Unsplash/Justin Lane, text: obchadzamuzpresov.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies