Na jednom z Kanárskych ostrovov, ostrove La Palma, vypukol lesný požiar, evakuovali tam vyše 500 ľudí

NETKY.SK • 15 Júl 2023, 19:00 • 2 min
Na jednom z Kanárskych ostrovov, ostrove La Palma, vypukol lesný požiar, evakuovali tam vyše 500 ľudí

BARCELONA – Španielske úrady preventívne evakuovali približne 500 ľudí na kanárskom ostrove La Palma, kde vypukol lesný požiar.

slovakia

left justify in out

Požiar už zničil najmenej 11 domov v spálenej zóne s rozlohou 140 hektárov, uviedli regionálne úrady. Upozornili tiež, že počty evakuovaných by sa mohli zvýšiť. Dúfajú síce, že oheň sa podarí dostať pod kontrolu ešte v sobotu, no situácia je komplikovaná – vietor mení smer a očakávajú sa jeho silnejšie nárazy, pričom terén je vzhľadom na nedostatok zrážok suchý. 

Na pomoc miestnym hasičom prišlo 150 kolegov zo španielskej armády a ďalší prichádzajú z neďalekého ostrova Tenerife. Plamene sa rozšírili na západnej strane La Palmy v lesnatom a kopcovitom teréne, v ktorom sú roztrúsené domy. Túto oblasť priamo nezasiahol výbuch sopky v roku 2021, ktorý zničil vyše 3000 budov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Canarian Weekly
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies