Coleman: Slováci? Najdôležitejší zápas od roku 1958

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 16:20 • 2 min
Coleman: Slováci? Najdôležitejší zápas od roku 1958

DINARD - Tréner waleskej futbalovej reprezentácie Chris Coleman sotva môže rátať s tým, že zranené trio hráčov mu bude plne k dispozícii v sobotňajšom otváracom súboji B-skupiny proti Slovákom na majstrovstvách Európy vo futbale vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Podľa portálu Daily Star iba stredopoliar FC Liverpool Joe Allen, ktorý laboroval s kolenom, bude v poriadku natoľko, aby v sobotu od 18.00 h vybehol na trávnik v Bordeaux v základnej zostave "ostrovanov". Podľa toho istého zdroja Joe Ledley a Hal Robson-Kanu, ktorí rovnako patrili medzi kľúčových hráčov Walesu počas úspešnej kvalifikačnej púte, už trénovali s tímom, ale nie sú stopercentne v poriadku.

 

Stredový hráč Crystal Palace Ledley sa pomerne rýchlo vystrábil zo zlomeniny nohy, ktorú utrpel 7. mája, a útočník Readingu Robson-Kanu má problémy s achilovkou. Aj sám tréner Coleman pripustil, že so všetkými tromi neráta do základu pre súboj so Slovákmi, ktorý bude pre Walesanov prvým na vrcholnom podujatí od majstrovstiev sveta v roku 1958 vo Švédsku.


"Bolo by nezodpovedné postaviť všetkých troch do základnej zostavy a my nezodpovední nechceme byť. Ledley sa podľa vlastných slov cíti oveľa lepšie, ale zlomená noha je zlomená noha. Myslím si, že je férové povedať, že Ledleyho neuvidíte odohrať 90 minút. Ale ak sa pýtate, či môže nastúpiť počas stretnutia, moja odpoveď je - áno. Je plne integrovaný do mužstva a časť zápasu by mohol zvládnuť na úrovni," podotkol Coleman pred britskými novinármi. K Allenovi poznamenal, že na rozdiel od iných hráčov čo-to odohral aj v čase od konca ligovej sezóny do dnešného dňa. "Bol na trávniku aj v časti finálového zápasu Európskej ligy. On je presne súčasť toho, ako a čo chceme hrať, jeho úloha v tíme je mimoriadne dôležitá," pokračoval Coleman.


Walesania našli pár dní pred vstupom do ME útočisko v "ospalom" mestečku Dinard na pobreží mora v Bretónsku na severozápade Francúzska. Napriek bezpečnostným opatreniam Coleman netúži po tom, aby jeho hráči po celý čas okrem tréningov nevychádzali z hotela, chce im dopriať aj kúsok voľna. "Nechcem, aby boli každý deň zamknutí na izbách. Viem, že moji hráči na to nie sú zvyknutí. Môžu chodiť von, ale nech dodržiavajú stanovené časy. Z tímového hotela sa nesmie stať zajatecký tábor," dodal kouč Walesanov pre Daily Star.


Coleman sa po príchode do Francúzska mierne hneval na médiá, že sa ho všetci pýtajú na zápas proti Anglicku, čo už vopred nazvali "Bitkou o Britániu." Pred novinármi k tomu povedal: "Všetci sa pýtate na Angličanov, ale s nimi budeme hrať až na budúci štvrtok. Slováci nás čakajú už teraz v sobotu a kým to s nimi neukončíme, nechcem počuť o ničom inom. Angličania ma momentálne nezaujímajú, len Slováci. Zápas proti nim bude pre Wales najdôležitejší od roku 1958. Preto dáme do toho všetko, čo je v nás."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies