Meteorologický ústav varuje pred vetrom, dažďom aj povodňami

NETKY.SK • 3 Február 2020, 08:48 • 2 min
Meteorologický ústav varuje pred vetrom, dažďom aj povodňami

BRATISLAVA - V pondelok môže na západe a severe Slovenska viac fúkať a pršať. Na viacerých miestach Slovenska môžu vzniknúť povodne. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

Výstrahu prvého stupňa pred vetrom vydal SHMÚ pre celý Bratislavský a Trnavský kraj. Taktiež aj pre okresy Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Nitra, Topoľčany, Šaľa, Poprad a Liptovský Mikuláš. Výstraha platí do poobedia.

 

Pred dažďom varujú meteorológovia v Žilinskom kraji, okrese Banská Bystrica, Brezno a Poprad.

 

 

Výstrahy pre lokality

Silný vietor na horách sa môže vyskytnúť v okresoch Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Brezno. Pre tieto lokality platí výstraha prvého stupňa do polnoci.

 

Na hornom Považí a Liptove, Kysuciach, Orave a v okresoch Nové Mesto nad Váhom, Považská Bystrica, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Banská Bystrica a Brezno hrozí povodeň z topenia sa snehu a dažďa. SHMÚ aj v tejto súvislosti vydalo výstrahu prvého stupňa.

 

"Pri dosiahnutí hladiny zodpovedajúcej stupňu povodňovej aktivity a pri vydaní výstrahy na nebezpečenstvo povodne neodporúčame využívať tok na rekreačnú plavbu," uviedli meteorológovia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies