Čo sa stalo s Táňou Hrivnákovou? Smrť talentovanej herečky je dnes ešte šokujúcejšia ako bola včera

NETKY.SK • 5 Október 2022, 13:31 • 2 min
Čo sa stalo s Táňou Hrivnákovou? Smrť talentovanej herečky je dnes ešte šokujúcejšia ako bola včera

V pondelok večer stála staršia žena na koľajisku, videla, ako prichádza vlak, už hrkotal, už bol takmer tam. Bol čoraz bližšie a bližšie, ale ona len stála, nehýbala sa. Vtedy ešte nikto netušil, že tou, ktorá dáva definitívne zbohom svetu, nie je nik iný ako vynikajúca herečka a pedagogička Táňa Hrivnáková.

slovakia

left justify in out

K udalosti sa s obrovským smútkom v hlase vyjadrila aj obľúbená moderátorka, redaktorka, dramaturgička a bývalá hlásateľka, ktorej hlas nie je možné nezapamätať si, Nora Beňačková.

„Je to mimoriadne tragická udalosť.“

Rovnaké slová zopakovala niekoľkokrát, ale ani sa niet čo čudovať, lebo Hrivnákovú poznala, a hoci s ňou nebola v predošlom období v kontakte, vlastní spomienky, čo sú s ňou nerozlučne späté.

„Bola to milá, jemná žena,“ nešetrila úprimnými lichôtkami Nora Beňačková, vraj už len jej tvár pôsobila pôvabne.

 

Čo sa stalo?

 

Táňa Hrivnáková si ďalej nepriala žiť, pravdepodobne vraj preto, lebo ako matka si musela ešte minulý rok pochovať syna a táto strata ju, pochopiteľne, zasiahla. Beznádej ju zmiatla natoľko, až nevidela inú možnosť, ako zbaviť sa utrpenia a navždy dodýchať. Rušňovodič ju síce zbadal, ale rýchlosť vlaku, ako aj krátka vzdialenosť, zabránili konať a záchrana posledné slovo nemala.

Jej úmrtie síce zmeniť nedokážeme, nech teda zostane v povedomiach ako talentom obdarená bytosť, a nech sa medzi ľuďmi rozšíri, že je potrebné pýtať sa. Je potrebné klásť otázku, ako sa kto má nie zo zdvorilosti, nie tak, aby sa očakávala len kladná odpoveď, ale so všetkou pozornosťou a láskavosťou, ktorej budeme schopní. Navyše ak niekoho zasiahnu mimoriadne ťažké okolnosti, nemajme vyhradené, ako dlho budeme súcitiť, jednoducho súciťme dovtedy, kým sme tu. A kým nie je neskoro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies