Hasiči zasahujú po prívalovom daždi, najvážnejšia situácia je v Žilinskom kraji

NETKY.SK • 27 Jún 2020, 10:21 • 2 min
Hasiči zasahujú po prívalovom daždi, najvážnejšia situácia je v Žilinskom kraji

ŽILINA – Po prívalovom daždi, ktorý v piatok (26. 6.) zasiahol Slovensko, absolvovali hasiči takmer 60 výjazdov. Najvážnejšia situácia je momentálne v Žilinskom kraji, kde ich pomoc potrebovali v 24 prípadoch. Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) o tom informuje na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

V Trnavskom a Prešovskom kraji privolali hasičov k 10 udalostiam, v Košickom kraji zasahovali v súvislosti s intenzívnym dažďom deväťkrát.

 

"Pomoc hasičov bola potrebná najmä pri odčerpávaní vody zo zatopených cestných komunikácií, pivníc a priestorov rodinných domov, pri odstraňovaní popadaných stromov z ciest, striech a elektrických vedení. Na mnohých miestach hasiči naďalej zasahujú," uviedlo Prezídium HaZZ.

 

 

Podľa riaditeľa Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline Jaroslava Kapusniaka je najvážnejšia situácia v Liptovských Sliačoch v okrese Ružomberok.

 

"Nad obcou sa pravdepodobne vybrežil miestny potok a najvážnejšia situácia je momentálne v jej spodnej časti. Nasadené sú profesionálne hasičské jednotky, zaktivizované sú dobrovoľné hasičské zbory obcí a pomáhajú aj občania," doplnil Kapusniak.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona