Čo budete piecť na Vianoce? Vyskúšajte tento skvelý rolovaný medovník!

NETKY.SK • 16 December 2023, 16:15 • 2 min
Čo budete piecť na Vianoce? Vyskúšajte tento skvelý rolovaný medovník!

Tento vianočný recept nádherne rozvonia celý váš domov!

slovakia

left justify in out

Do akej kategórie „vianočných pekárov“ patríte? Radi experimentujete a každý rok skúšate niečo nové, alebo ste verní osvedčeným medovníčkom a obľúbenému zákusku? Nech je to akokoľvek, týmto receptom si príde na svoje každý! Vynikajúci medovník v netradičnej podobe musíte ochutnať!

 

Potrebovať budeme:

600 g hladkej múky
2 ks vajcia
125 g masla
100 ml mlieka
1 kávová lyžička sódy bikarbóny
1/2 balíčka škorice
1 kávová lyžička mletých klinčekov
2 poháre slivkového lekváru
500 g (alebo podľa chuti) posekané orechy

Hladkú múku, vajcia, roztopené maslo, mlieko, sódu bikarbónu, škoricu a klinčeky spolu umiesime na hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme štyri hodiny odpočívať v chladničke.

Stuhnuté cesto vyberieme a rozdelíme na tri bochníky. Každý z nich rozvaľkáme, natrieme slivkovým lekvárom (nebojte sa ho), posypeme orechmi a zavinieme ako roládu. Tieto rolády umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie. Nechajte im však dostatočný priestor, pečením narastú, tak aby sa vám nezlepili dokopy. Vrch môžeme potrieť vajíčkom.

Rolády sa pečú približne 30 minút na 180 stupňoch, ale je dobré si ich sledovať. Po upečení necháme vychladnúť a môžeme nakrájať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: redakcia, Foto: pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies