Americký štát New York je pripravený prijať zákon o možnom potrate počas celého trvania tehotenstva

NETKY.SK • 14 Marec 2019, 19:19 • 2 min
Americký štát New York je pripravený prijať zákon o možnom potrate počas celého trvania tehotenstva

BRATISLAVA - Štát New York je pripravený na legalizáciu potratov v každej fáze tehotenstva. Pokiaľ tento zákon prejde, tehotenstvo sa bude môcť prerušiť od úplného zárodku, až po pôrod. Túto až priam navonok strašnú informáciu oznámil denník Daily Wire v článku Matta Walsha.

slovakia

left justify in out

Guvernér štátu New York Andrew Cuomo sa dokonca rozhodol tento zákon proti ľudskosti prezentovať aj navonok. Nariadil totiž, aby Svetové obchodné centrum svietilo pri tejto príležitosti na ružovo. 

 

img

 

Úplne paradoxne však vyznie, že túto budovu postavili ako pamätník pre obete teroristického útoku z 11. septembra 2001. Matt Walsh sa vyjadril, že "teraz ho guvernér Cuomo premenil doslova na oslavu smrti nevinných detí".

 

"Týmto aktom sa guvernér dopracoval zrejme k najnehumánnejším politikom Demokratickej strany. Treba si však uvedomiť aj to, že deti Afroameričanov v New Yorku môžu byť teraz častejšie potratené ako narodené."

 

 

No sú tu aj takí, ktorí Matta Walsha kritizujú za takéto až prehnané vyjadrena. Namietajú hlavne preto, lebo podľa nich nový zákon umožňuje právoplatné prerušenie tehotenstva len v prípadoch, keď pôjde o život matky. Problémom však je, že to nie je tak celkom pravda.

 

Zákon je postavený tak, že by umožňoval potraty z dôvodu ochrany zdravia a života u žien. Lenže zdravie ako také už zákon obchádza. Preto sa tu dá polemizovať, čo všetko sa dá považovať za ohroznie zdravia matky pri tehotenstve. No je to v podstate všetko. Či ide o zdravie na emocionálnej, psychologickej,fyzickej či dokonca finančnej úrovni. Toto všetko sa dá podľa nového návrhu zákona uprednostniť pred narodením dieťaťa v akejkoľvek fáze tehotenstva. Laicky povedané, ktorákoľveľ žena z akéhokoľvek dôvodu sa môže kedykoľvek počas tehotenstva rozhodnúť pre potrat.

 

img

 

Za ďalšie sa naskytá polemika ohľadom neskorých potratov. Tie sa totiž nikdy nemôžu považovať za ochranu života alebo zdravia žien. Žiadny neskorý potrat nebol nikdy vykonaný za účelom zácharny života ženy. Walsh sa navyše vyjadruje, že "nikdy takýto potrat nebol aplikovany, ani sa nestane. Z medicínskeho hľadiska nemôže dôjsť nikdy k situácii, že by bol potrat v neskoršom období potrebný." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies