CL: Žilinu vraj líder vyhecuje, Slovan uspokojí iba víťazstvo

NETKY.SK • 22 November 2013, 15:52 • 2 min
CL: Žilinu vraj líder vyhecuje, Slovan uspokojí iba víťazstvo

BRATISLAVA - Víkendové 18. kolo futbalovej Corgoň ligy ponúka aj súboj dvoch najúspešnejších slovenských klubov v počte získaných titulov v novodobej ére samostatnej SR. Sedemnásobný a úradujúci šampión ŠK Slovan Bratislava privíta v nedeľu 24. novembra o 17.00 h MŠK Žilina, ktorý sa pýši poltuctom majstrovských primátov.

slovakia

left justify in out

Súčasné postavenie v tabuľke však jednoznačne favorizuje bratislavský klub: "belasí" sú po dosiaľ odohraných sedemnástich kolách lídrom tabuľky s 36 bodmi, kým hráči spod Dubňa figurujú v konkurencii tucta mužstiev až na 10. priečke s pätnásťbodovým mankom na Slovan. "Naše jesenné účinkovanie určite nezodpovedá predstavám vedenia klubu a samozrejme ani nás hráčov. Verím, že reprezentačná prestávka nám pomohla, prišla vhod a v zostávajúcich dvoch dueloch proti ´belasým´ a doma so Senicou dokážeme získať čo možno najviac bodov. Slovan je prvý v tabuľke a aj táto skutočnosť nás môže v nedeľu vyhecovať," uviedol v piatok popoludní pre agentúru SITA útočník MŠK Žilina Tomáš Majtán a pokračoval: "Chceme sa s bratislavským súperom popasovať ako rovný s rovným, do každého zápasu nastupujeme s cieľom zvíťaziť. Osobne očakávam atraktívny duel, obidva tímy sú ofenzívne zamerané a myslia na útok. Na Pasienkoch to môže byť otvorený futbal."
Dvadsaťšesťročný zakončovateľ (nar. 30. marca 1987), ktorý je rodákom z Bratislavy a v seniorskej kariére si obliekal aj dresy klubov z hlavného mesta SR Interu a Petržalky, neskladá zbrane, skôr naopak. "Chceme si sami sebe dokázať, že vieme hrať futbal. Súčasné postavenie v tabuľke absolútne nezodpovedá našej hre a výkonom. V niektorých zápasoch sme nešťastne nezabodovali naplno, verím, že so záverom jesennej časti budeme spokojní a aspoň trochu si napravíme pošramotenú povesť. Cez zimu sa potom musíme dobre pripraviť na jar a stúpať v tabuľke vyššie," dodal Tomáš Majtán, ktorý je v Žiline od roku 2010 a "odskočil" si vlani na hosťovanie do Baníka Ostrava.

Napriek pätnásťbodovému rozdielu v tabuľke neberie ŠK Slovan Bratislava nedeľňajší ligový duel proti Žiline na ľahkú váhu. Varovným signálom pre nich môže byť skutočnosť, že v prvom tohtosezónnom ligovom meraní síl uspeli 24. augusta hráči MŠK, keď doma zdolali v rámci 7. kola Corgoň ligy "belasých" 2:0 gólmi Róberta Picha. Na druhej strane si Slovan poradil so svojím najväčším rivalom z ostatných rokov vo štvrťfinále Slovnaft Cupu, keď postúpil do semifinále domáceho pohára cez Žilinu s jednoznačným skóre 5:1 (výsledky: 3:1 /vonku/, 2:0 /doma/). "Všetci vedia, že pohár je iná súťaž ako liga. Hrá sa na dva zápasy, teda sa aj viac taktizuje. Žilinu sme vyradili zo Slovnaft Cupu, čo je veľký úspech, ale nedeľňajší ligový duel bude o niečom inom. Žilinčania majú kvalitné mužstvo a stále patria medzi top tímy na Slovensku. Momentálne postavenie v tabuľke je trochu skresľujúce," citoval klubový web Slovana slová trénera bratislavského mužstva Jozefa Valoviča. Toho potešil zlepšujúci sa zdravotný stav v tíme. "Momentálne sme takmer v plnej sile. Útočník Fořt ešte stále laboruje, mimo je aj Kladrubský, ktorý má štyri žlté karty. Ostatní hráči sú pripravení nastúpiť. Robo Vittek bol prechladnutý, začiatkom týždňa musel zostať doma, v teple. V stredu však už odohral prípravný duel proti Skalici, je v poriadku a mal by v nedeľu hrať. Naposledy v Ružomberku odviedli chlapci skvelú prácu, podarilo sa nám zvíťaziť (3:2, pozn.). Verím, že teraz proti Žiline podáme tiež kvalitný výkon a potešíme divákov dobrou hrou."

V prípade víťazstva sa Slovan stane v predstihu jesenným majstrom, pretože momentálne má pred druhým v klasifikácii Ružomberkom päťbodový náskok. "Poteší nás, ak diváci, ktorí prídu, hráčom po zápase so Žilinou zatlieskajú za dobrý výkon. Čo sa týka výsledku, spokojní môžeme byť iba s víťazstvom," dodal kormidelník Slovana Jozef Valovič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies