AKTUALIZOVANÉ: Vplyvný podnikateľ Brhel poputuje do väzby, na sudkyňu nezabrali ani jeho psychické problémy

NETKY.SK • 5 Február 2021, 16:36 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Vplyvný podnikateľ Brhel poputuje do väzby, na sudkyňu nezabrali ani jeho psychické problémy

BRATISLAVA – Vplyvný podnikateľ a údajný mecenáš strany Smer-SD Jozef Brhel bude väzobne stíhaný pre podozrenia z porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a prijímania úplatkov.

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 5. februára 17:02

V piatok o tom rozhodol Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Jozefa Brhela dnes doobeda previezla polícia z ružinovskej nemocnice, kde bol od utorka hospitalizovaný na psychiatrickom oddelení rovno na vypočutie.

 

Na psychiatriu ho umiestnili po tom, čo vypovedal na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA). Brhel je obvinený z porušovania povinností pri správe cudzieho majetkuprijímania úplatkov.

 

Prečítajte si tiež: Vplyvného podnikateľa Jozefa Brhela previezli zo psychiatrie na súd, ten rozhodne o jeho ďalšej väzbe

 

Brhel skončil na covidovom oddelení

Dnes sa postavil pred sudkyňu Ruženu Sabovú, ktorá si ho nechala predviesť na výsluch.

 

Ako píše denník Sme.sk, Brhel dorazil na súd v ochrannom obleku a respirátore, pričom sa jeho právny zástupca Ľudovít Štanglovič posťažoval, že jeho klienta umiestnili na covidové oddelenie.

 

V ružinovskej nemocnici ho na toto oddlenie mali umiestniť aj napriek negatívnemu testu na ochorenie COVID-19. V uvedenej veci podľa Štangloviča obhajoba podala trestné oznámenie.

 

Sudkyňa Sabová rozhodla o útekovej a kolúznej väzbe, pretože existujú obavy, že by podnikateľ utiekol do zahraničia alebo sa pokúsil ovplyvňovať svedkov.

 

Štanglovič v tejto súvislosti zdôraznil, že jeho klient sa riadne dostavil na dohodnutý výsluch .„A oni v tom vidia nejaký útekový dôvod,“ uviedol.

 

Ovplyvňovanie svedkov, ako dodal, nie je podľa neho možné pre zdravotný stav obvineného. Navyše všetci jeho spoluobvinení sú podľa obhajcu vo väzbe.

 

„Podali sme sťažnosť, zdôvodníme ju až po tom, ako nám doručia písomné rozhodnutie,“ uviedol advokát.

 

Obvineného umiestnia do nemocnice v Trenčíne

Právny zástupca obvinenného podnikateľa dodal, že jeho klienta prevezú do väzenskej nemocnice v Trenčíne.


Štanglovič tiež zopakoval, že jeho klient je dlhodobo chorý a o tejto skutočnosti sú riadne informované aj orgány činné v trestnom konaní

 

Brhel sa pritom sám vrátil na Slovensko zo zahraničia a v utorok (2. februára) prihlásil na polícii, keď bolo voči nemu vznesené obvinenie. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Fond, ktorého bývalým akcionárom je Brhel, postaví vo Fínsku veterné elektrárne za 280 miliónov eur

 

Vplyvný podnikateľ Jozef Brhel skončil v putách po tom, čo sa ho pri akcii Mýtnik nepodarilo zastihnúť doma a sám sa prihlásil na polícii, keď sa vrátil zo zahraničia.

 

V putách elitných policajtov pritom skončilo viacero osôb z prostredia Finančnej správy a IT biznisu. Vo väzbe sa ocitol aj bývalý šéf finančnej správy František Imrecze, Peter Brhel brat Jozefa Brhela, bývalý funkcionár na finančnej správe Milan Grega a konateľka IT spoločnosti Allexis Jana Rovčaninová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies