Chrabrý Slovák sa zastal turistov, ktorých taxikár ohavne vykorisťoval

NETKY.SK • 6 Jún 2017, 13:26 • 2 min
Chrabrý Slovák sa zastal turistov, ktorých taxikár ohavne vykorisťoval

BRATISLAVA – Taxikári v poslednej dobe intenzívne demonštrujú proti službe Uber. Ich tržby klesajú, no konkurencia nie je ich jediný problém.

slovakia

left justify in out

Za úbytok zákazníkov si častokrát môžu sami. Ich ceny za odvoz sú premrštené, mnohí podvádzajú, idú zbytočne dlhšou trasou alebo vymýšľajú rôzne poplatky navyše ako napríklad „nástupné.“ Ľudia sa sťažujú aj na neprívetivosť až drzosť šoférov.

 

To, že ľudia volia lacnejšie a pohodlnejšie služby nie je hriech ale logika.

 

Slovenský občan Ondrej Volek sa na Facebooku podelil o nepríjemný zážitok, ktorého bol svedkom.  Po veľmi nekorektnom počínaní taxikára sa Ondrej zachoval mimoriadne statočne a teraz vyzýva ostatných Slovákov, aby svojou pomocou tiež prispeli k lepšiemu obrazu o našej krajine. Hlavne keď ide o turistov, ktorých sa nejaký podvodník snaží ohavne obrať o peniaze. 

 

Tu je jeho príbeh: 

"Mal som ako hostí postarší pár z New Yorku, ktorí boli na ceste po Európe vlakom. Na hlavnej stanici si zobrali taxi, lebo nevedeli, že ulica, na ktorú sa majú dostaviť, je 5 min pešo. Po zastavení si taxikár za 3 min cesty vypýtal 18,10€, keď sa taxikára spýtali, ako to je možné, začal na nich kričať. Stál som vedľa, keď som sa ich zastal, že to je príšerná suma, povedal: ,, ty vy**baný chuj, teba som neviezol, nestaraj sa!" Okrem toho im nechcel vydať z 20€ a nedal im bloček. Keď som si ho vypýtal, zahnal sa, sadol do auta a začal cúvať. Postavil som sa mu za auto, že nech mi dá bločik, inak volám políciu. Až po tomto som dostal bločik. 
Najhoršie je, že to je legálne, lebo ceny mal vypísane (min jazdné 15€), ale popis iba v slovenčine a pred cestou im ani nepovedal koľko pôjdu (mysleli si, že viac ako pól hodinu).
Prosím všetkých, ak budete na stanici/letisku a uvidíte turistov, že chcú ísť na taxi, ktorý tam má stanovište, upozornite ich, zavolajte im taxi, ktorý poznáte, povedzte im, že v Bratislave funguje Uber alebo im poraďte s mhd. 
Ukážte, že na Slovensku sú milí ľudia a neprezentujme sa vulgárnymi, predraženými taxikármi, ktorých svojou nečinnosťou a prizeraním sa legitimujeme k tomu, aby podvádzali. 
Bude super, ak to budete aj zdieľať, keď aspoň pár turistov nepríde takto o peniaze, mal tento status zmysel."

 

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies