Chorvátsky Najvyšší súd pozastavil vyučovanie sexuálnej výchovy

NETKY.SK • 23 Máj 2013, 10:12 • 2 min
Chorvátsky Najvyšší súd pozastavil vyučovanie sexuálnej výchovy

ZÁHREB - Najvyšší súd v Chorvátsku v stredu rozhodol o pozastavení vyučovania sexuálnej výchovy na všetkých štátnych školách. Svoj verdikt zdôvodnil tým, že vláda v Záhrebe zavedenie vyučovania sexu nekonzultovala s rodičmi.

slovakia

left justify in out

Viacerých z nich predmet poburoval a podobnú výučbu odmietali. Proti sexuálnej výchove na školách sa postavila aj vplyvná chorvátska katolícka cirkev.

"Umožňovanie rodičom byť súčasťou prípravy vzdelávania je ústavná povinnosť krajiny," uviedol vo verdikte sudca Mato Arlovič. Zvlášť potrebné je to podľa neho v prípadoch, keď sa vyučovanie dotýka viery a náboženských záležitostí. 

Na súd sa so sťažnosťou obrátilo konzervatívne občianske združenie napojené na katolícku cirkev a jedna z opozičných pravicových strán. Vyučovanie sexuálnej výchovy v štátnych základných a stredných školách bude pozastavené až dovtedy, kým súd nerozhodne o spôsobe, ako túto výučbu vykonávať v súlade s chorvátskou ústavou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies