Česko má opäť prvotriedneho kanoniera. Schick v Bundeslige straší obrany súperov

NETKY.SK • 14 Január 2022, 14:31 • 2 min
Česko má opäť prvotriedneho kanoniera. Schick v Bundeslige straší obrany súperov

LEVERKUSEN – Keď v roku 2011 ukončil legendárny Jan Koller kariéru, celé futbalové Česko smútilo. Naši susedia odvtedy márne hľadali jeho nástupcu, ktorý by dokázal strieľať góly na vrcholovej úrovni v klube a v národnom drese. V tejto sezóne sa však o slovo prihlásil Patrik Schick, ktorý si podmaňuje nemeckú Bundesligu rovnako ako svojho času ikonický Dino.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný futbalista prežil fantastickú polovicu sezóny a v pätnástich ligových stretnutiach nastrieľal v drese Bayeru Leverkusen až 17 gólov, čo z neho robí jedného z najproduktívnejších útočníkov v Európe. Schick bol navyše vyhlásený za hráča mesiaca december, počas ktorého sa zaskvel štvorgólovou kanonádou do siete Fürthu a celkovo strelil osem gólov. V hlasovaní za sebou dokonca nechal aj poľskú superhviezdu Roberta Lewandowského. Leverkusen vďaka jeho gólom bojuje o účasť v európskych pohároch a momentálne sa nachádza na 5. mieste tabuľky.

 

img

 

Schick na seba po prvýkrát upozornil vo svojej premiérovej a jedinej sezóne v drese Sampdorie Janov, keď nastrieľal 11 gólov v 32 zápasoch a odmietol predĺžiť zmluvu čakajúc na ponuku slávnejšieho klubu. O český talent prejavil záujem turínsky Juventus, ktorý aktivoval výkupnú klauzulu vo výške 30 miliónov eur, hráč však až dvakrát neprešiel lekárskou prehliadkou a napokon zakotvil v AS Rím.

 

img

 

Počas dvoch sezón vo večnom meste sa prevažne trápil a hrával mimo svojej obľúbenej pozície v strede útoku. V roku 2019 odišiel na hosťovanie do Lipska, kde dokázal nájsť stratenú formu, čo minulý rok využil Leverkusen. V 29 zápasoch za nový tím skóroval deväťkrát, strelecky však naplno explodoval až v tejto sezóne, v ktorej ťaží zo spolupráce s 18-ročným nemeckým talentom Florianom Wirtzom.

 

img

 

Aj napriek tomu, že je o neho vo futbalovej Európe eminentný záujem a chceli by ho získať najslávnejšie kluby sveta, Schick na prestup netlačí, možno aj preto, že sa v minulosti popálil. „Všetci vedia, že som viazaný zmluvou. Nikdy by som nerobil kvôli prestupu problémy svojmu klubu. Je pekné čítať, že ma spájajú s veľkoklubmi. V Leverkusene som však mimoriadne spokojný a chcem sa so spoluhráčmi dostať do Ligy majstrov. Život v Nemecku sa mi páči, na iný klub nemyslím,“ nechal sa počuť.

 

 

Rodák z Prahy bol počas leta hlavnou ofenzívnou zbraňou českého výberu na majstrovstvách Európy, jeho ďalekonosný gól proti Škótsku sa navyše dostal medzi troch finalistov ankety FIFA o najkrajší gól roku 2021. Víťazný zásah bude oznámený 17. januára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies