Našli telo pravdepodobného páchateľa, ktorý strielal včera večer na Zámockej

NETKY.SK • 13 Október 2022, 08:30 • 2 min
Našli telo pravdepodobného páchateľa, ktorý strielal včera večer na Zámockej

BRATISLAVA - Vrahom, ktorý zastrelil v stredu večer pred bratislavskym barom Tepláreň na Zámockej ulici dvoch ľudí, má byť tínedžer Juraj K. z Bratislavy. Motívom mala byť nenávisť k homosexuálom.

slovakia

left justify in out

Podľa portálu Aktuality.sk má byť vrahom, ktorý zastrelil v stredu večer pred bratislavskym barom Tepláreň na Zámockej ulici dvoch ľudí, tínedžer Juraj K. z Bratislavy. Jeho otec kandidoval za Harabinovu stranu Vlasť. Polícia uvádza, že telo pravdepodobného vraha našli mŕtve.

Po tom, ako vraždil, ďalej komunikoval cez sociálne siete, na ktorých sa priznal k činu a kde napísal aj to, že pôvodne chcel zavraždiť predsedu vlády.

„Ale nič, taká srandička na Zámockej,“ tak komentoval udalosť, keď sa ho diskutujúci pod jeho profilom pýtali, čo sa stalo. Vyzvali ho tiež, že pokiaľ je vrahom, nech sa odfotí s topánkou na hlave. Po chvíli zverejnil túto fotografiu.

Správu, ktorú zverejnil na svojom účte na Twitteri, mal vraždiť z nenávisti k LGBTI komunite. Niekoľko hodín pred incidentom zverejnil vyše 60-stranový manifest v angličtine, v ktorom píše o Židoch, sionistoch, nadradenosti bielej rasy. Spája v ňom známe rasistické naratívy s konšpiráciami.

Pravdepodobný vrah sa v manifeste priznal k tomu, že bol šikanovaný a že sa zradikalizoval na stránke, kde spoločne komunikujú najmä americkí neonacisti a prívrženci hnutia QAnon.

QAnon je americké konšpiračno-politické hnutie, ktoré tvrdí, že je tu skupina pedofilov, ktorých nazývajú Kabal, a tí vytvorili tzv. DeepState, ktorého úlohou bolo okrem iného zničiť Donalda Trumpa.

Ľudia ako Hillary Clintonová, prezident Joe Biden, bývalý prezident Barack Obama, George Soros, pápež František, Dalajláma a ďalší majú podľa teórie QAnon riadiť svet a navyše ich obviňujú zo zneužívania detí, ktoré údajne zabíjajú a jedia, aby z nich získali látku na predĺženie života.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies