Chára prispel gólom k tesnému víťazstvu Bostonu na ľade Sharks

NETKY.SK • 19 Február 2019, 12:02 • 2 min
Chára prispel gólom k tesnému víťazstvu Bostonu na ľade Sharks

NEW YORK - Slovenský hokejista Zdeno Chára prispel v noci na utorok v zámorskej NHL gólom k víťazstvu Bostonu na ľade San Jose 6:5 po predĺžení. Bruins v druhej polovici zápasu premrhali trojgólový náskok, napokon sa však tešili zo zisku dvoch bodov. O ich triumfe rozhodol v závere štvrtej minúty extra času Charlie McAvoy.

slovakia

left justify in out

"Dnes padlo niekoľko naozaj náhodných a šťastných gólov. Ale na konci zápasu sme radi za dva body," uviedol kouč Bostonu Bruce Cassidy. Boston nastúpili bez Petra Cehlárika, ktorý nedohral sobotňajší duel s Los Angeles pre zranenie v dolnej časti tela. Jeho indispozícia by však nemala byť vážna.

 

 

Hviezdou večera bol napriek prehre veterán Sharks Joe Thornton. Tridsaťdeväťročný center dosiahol po ôsmich rokoch hetrik, celkovo piaty v kariére. Po Jaromírovi Jágrovi sa stal najstarším hráčom, ktorému sa podarilo streliť v jednom stretnutí tri góly. Český útočník to dokázal vo veku 42 rokov. "Joe odohral veľkolepý zápas. Výnimočné je, že celú kariéru hrá za jeden tím. Škoda len, že sme dnes nezvíťazili," povedal kouč "žralokov" Peter DeBoer.

 

 

Hráči Tampy Bay v zostave s Erikom Černákom zvíťazili v aréne Columbusu 5:1. Slovenský obranca strávil na ľade vyše 22 minút a na konto si pripísal plusový bod. Ruský kanonier Nikita Kučerov si vylepšil štatistiky o päť kanadských bodov, keď k dvom gólom pridal tri asistencie. "Blesky" natiahli víťaznú sériu na šesť zápasov. Ottawa s Christiánom Jarošom prehrala v gólovej prestrelke v Chicagu 7:8. Arizona bez Richarda Pánika podľahla Calgary 2:5.

 

Výsledky nočných zápasov NHL:

Calgary - Arizona 5:2, Columbus - Tampa Bay 1:5, Chicago - Ottawa 8:7, Colorado - Vegas 3:0, San Jose - Boston 5:6 pp /za hostí Chára 1+0/, Los Angeles - Washington 2:3

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies