Členovia opozície Venezuely, ktorí plánovali uskutočniť štátny prevrat, sú už za mrežami

NETKY.SK • 3 Júl 2019, 13:32 • 2 min
Členovia opozície Venezuely, ktorí plánovali uskutočniť štátny prevrat, sú už za mrežami

CARACAS – Venezuelský prezident Nicolas Maduro informoval o zatknutí účastníkov posledného sprisahania s cieľom zvrhnúť legitímnu vládu krajiny. Okrem iného sa vyjadril, že všetci účastníci posledného pokusu o prevrat boli zadržaní a uväznení.

slovakia

left justify in out

"Fašistickú skupinu, ktorá mala napadnúť venezuelskú spoločnosť a venezuelskú demokraciu sme odhalili, zadržali a zneškodili. Sú zadržaní a za mrežami. Navyše na základe jednoznačných dôkazov. Táto zločinecká a fašistická skupina bola sledovaná po dobu 14 mesiacov," vyhlásil Maduro v éteri štátnej televízie.

 

Minister pre komunikáciu a informovanie Jorge Rodriguez sa vyjadril, že opozícia s podporou Spojených štátov, Kolumbie a Čile 23. a 24. júna plánovala zorganizovať štátny prevrat a vraždu Madura spolu s jeho manželkou Celiou Floresovou, ako aj šéfom Národného ústavného zhromaždenia Diosdada Cabella. Podľa Rodrigueza chceli pučisti priviesť generála Raoula Baduela k moci, ktorý sa pripojil k opozícii a teraz je vo väzení.

 

Úrady majú okolo 56 hodín rokovacích záznamov organizátorov prevratu, v ktorých skupina vojenských a policajných dôstojníkov na dôchodku, a jeden alebo dvaja dôstojníci pôsobiaci v armáde, "neúspešní politici z pravicových síl," riadený a financovaný z Bogoty, hovorili o zabíjaní.

 

"Hovorili o zabití 60 členov za účelom zariadiť masaker. Hovorili o inštalácii bômb na zničenie verejných služieb, teda internetu, telefonického spojenia aj elektriny," vyhlásil Maduro.

 

"Zbabelo sa vyjadrovali na tému, ako zabiť prezidenta republiky, súdruha Diosdada Cabella, moju manželku Celiu a ukázať to svetu," povedal prezident Venezuely.

 

Podľa slov prezidenta, boli tiež pripravení zabiť svojich vlastných kolegov, teda až 95% vojenských generálov v krajine. "Hovorili o určitej izraelskej skupine, ktorá údajne bola vo Venezuele a mala ma zabiť. Viac nehovorím sa už k tejto téme nevyjadrujem," vyhlásil Maduro.

 

Prezident Venezuely navyše obvinil kolumbijského prezidenta Ivana Dugueho z účasti na organizácii tohto sprisahania, a tiež požiadal orgány Dominikánskej republiky, aby vydali generála Eduarda Baesa Torreala do Venezuely.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies